Більше 203 тис. українців у 2022 р. отримали препарати інсуліну за програмою реімбурсації

19 Січня 2023 1:00 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує, що у 2022 р. 203 376 українців отримали інсуліни за програмою реімбурсації, з них віком:

  • 0–5 років — 1143 пацієнти;
  • 6–17 років — 11 284 пацієнти;
  • 18–39 років — 27 980 пацієнтів;
  • 40–64 роки — 88 562 пацієнти;
  • 65+ років — 79 779 пацієнтів.

Також НСЗУ нагадує: для першого отримання інсулінів за програмою «Доступні ліки + Інсуліни», необхідно звернутися до ендокринолога. Він створить план лікування в електронній системі охорони здоров’я та випише перший електронний рецепт. У разі відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я лікар випише паперовий рецепт, поставивши свій підпис та печатку.

Коли план лікування створено, надалі можна звертатися за рецептом до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Вимушені переселенці можуть звернутися до будь-якого іншого лікаря первинної медичної допомоги або до ендокринолога.

Аптеку, яка відпускає інсуліни, можна впізнати за наліпкою «Доступні ліки + Інсуліни», також дізнатися про неї можна одним з наведених нижче способів:

  1. через дашборд на сайті НСЗУ. У меню зліва необхідно обрати населений пункт та потрібний напрямок програми реімбурсації;
  2. зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером: 16-77 та уточнити номер телефону аптеки. Перед візитом, зателефонувати і запитати, чи в наявності інсулін. Якщо так, його можна забронювати.

Разом з тим варто пам’ятати: термін дії рецепта становить 30 днів з дати виписування!

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті