74% аптек Полтавщини відпускають «Доступні ліки»

26 Січня 2023 11:04 Поділитися

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної військової адміністрації Віктор Лисак під час апаратної наради. 23 січня за участю начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна обговорили питання забезпечення населення Полтавщини препаратами в рамках програми «Доступні ліки».

Програма реімбурсації постійно розширюється новими напрямками та лікарськими засобами. Нині за нею відшкодовується вартість ліків, що застосовуються при серцево-судинних хворобах, нецукровому діабеті та цук­ровому діабеті І і ІІ типів, для профілактики інсультів та інфарктів, при хронічних захворюваннях нижніх дихальних шляхів, розладів психіки, поведінки, епілепсії, хворобі Паркінсона.

В. Лисак повідомив, що 435 найменувань лікарських засобів відпускаються за електронним рецептом у ме­жах програми.

«Укладено 60 договорів з Національною службою здоров’я України, у 494 місцях можна отримати препарати за програмою «Доступні ліки», що становить 74% від загальної кількості», — розповів В. Лисак.

У 39 громадах Полтавщини є аптеки, що працюють за цією програмою.

За даними дашбордів Національної служби здоров’я України, станом на 25 січня 2023 р. 62 ліцензіати, які провадять діяльність у Полтавській обл., уклали договір про реімбурсацію зі службою. Відтак, уже в 505 аптечних закладах регіону можна отримати препарати в рамках програми «Доступні ліки». Проте з 505 місць відпуску лише 87 розміщені в селищах міського типу та селах Полтавської обл., що становить лише 17,2% від загальної кількості аптечних закладів Полтавщини, що беруть участь у програмі реімбурсації.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті