Сума топ-10 найбільших M&A угод у сфері фармації та біотехнологій за підсумками 2022 р. становила 65 млрд дол. США

02 Лютого 2023 5:54 Поділитися

За даними компанії «FiercePharma», сума 10 найбільших угод зі злиття та поглинання (M&A) фармацевтичних та біотехнологічних компаній у 2022 р. становить близько 65 млрд дол. США. Це більше порівняно з попереднім роком, коли цей показник був на рівні 53 млрд дол., але все ж менше порівняно з попередніми двома роками. Так, у 2022 р. даний показник сягнув 97 млрд дол., а у 2019 р. — 200 млрд дол.

За оцінками «FiercePharma», рейтинг найбільших угод 2022 р. очолює транзакція між Amgen та біофармацевтичною компанією Horizon Therapeutics, що спеціалізується на розробці препаратів для лікування рідкісних, аутоімунних, тяжких запальних захворювань. Сума угоди оцінюється у 27,8 млрд дол.

Другою за величиною є угода між Pfizer та Biohaven Pharmaceutical Holding Company, що є виробником інноваційного препарату для лікування гострих епізодів мігрені та профілактики епізодичної мігрені у дорослих, які мають принаймні 4 напади мігрені на місяць. Сума угоди становить 11,6 млрд дол.

Топ-3 угод закриває домовленість між знову ж таки Pfizer та Global Blood Therapeutics. Остання є розробником перспективного препарату для лікування серповидно-клітинної анемії. Також в її портфелі R&D знаходяться потенційно перспективні кандидати у препарати для лікування рідкісних захворювань. Сума угоди становить 5,4 млрд дол.

За матеріалами www.fiercepharma.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті