Таємниця, яку приховують цитрусові

13 Липня 2023 5:48 Поділитися

Неймовірна спека на вулиці несе не тільки ризик теплового удару, а й часто є причиною  загострення багатьох хронічних захворювань. Люди із варикозним розширенням вен — одні з них, адже їх патологія загострюється саме у жарку пору.

Варикозна хвороба — це патологічний стан, при якому втрачаються еластичність та прохідність вен і стінок судин. Симптомами захворювання є варикозне розширення (нижніх кінцівок, прямої кишки (геморой), яєчок (варикоцеле)). Патологія має спадковий характер, але також може бути спровокована низкою факторів (неправильним харчуванням, ожирінням, високими фізичними навантаженнями). Щоб запобігти прогресуванню захворювання і розвитку ускладнень, лікарі призначають комплексну терапію, серед переліку якої провідна роль відводиться лікарським засобам на основі флавоноїдної фракції (Детралекс, Нормовен, Діофлан, Авеню, Венорм, Веносмін, Веносміл, Венорм, Флебодія).

Ефективність флавоноїдів рослинного походження була можливим предметом досліджень протягом багатьох років. Один з них — гесперидин — флавоноїд, який міститься в складі шкірки багатьох цитрусових у високій концентрації та надає їм відповідний колір і смак. Діосмін — це напівсинтетична модифікована молекула гесперидину.

А очищена мікроіонізована флавоноїдна фракція, що міститься в складі венотонічних засобів, складається з 90% діосміну та 10% гесперидину. Численні дослідження in vitro та in vivo підтвердили широкий спектр біологічних можливостей зазначених видів флавоноїдів та довели, що вони можуть виявляти венотонічні, антиоксидантні, антигіперглікемічні, протизапальні, антимутагенні та противиразкові властивості (Huwait E., Mobashir M., 2022).

Природа — найкращі ліки, і вона дає людині те, що їй потрібно для життя та здоров’я, що в черговий раз доведено завдяки флавоноїдам, які містять цитрусові.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті