БАРАЛГІН® повернувся, щоб побороти біль та спазм

БАРАЛГІН® — давно відомий європейський бренд на фармацевтичному ринку. Так сталося, що в силу низки обставин українські споживачі певний період були позбавлені можливості застосовувати цей препарат в ін’єкційній формі. Але БАРАЛГІН® знову повернувся, щоб допомогти людям позбутися таких неприємних симптомів, як біль та спазм.

Невід’ємною клінічною ознакою багатьох захворювань є біль — своєрідний психофізіологічний стан, що виникає внаслідок впливу надвеликих подразників, які викликають органічні або функціональні порушення в організмі. Одну з провідних ролей у виникненні болю відіграє спазм, який розвивається унаслідок тривалого скорочення клітин гладких м’язів (Радченко О.М., 2012).

Спазм призводить до порушення місцевого кровотоку і розвитку кисневого голодування. А у спазмованій ділянці накопичуються речовини, що провокують больові відчуття. Таким чином виникає замкнене коло — спастичний больовий синдром — один з провідних при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, сечовивідних та жовчовивідних шляхів, хворобах бронхів та судин, який виникає через порушення частоти скорочень гладких м’язів, що вистилають стінки лімфатичних вузлів, кровоносних судин, порожнистих внутрішніх органів у всьому організмі (Brant B. еt al., 2022).

Спастичний біль зумовлює функціональні порушення травної системи (функціональна дисфагія, шлункова та кишкова диспепсія, пілороспазм, синдром подразненої кишки, дискінезія жовчовивідних шляхів) і часто є провідним у клінічній картині органічних станів запального чи специфічного характеру (Радченко О.М., 2012).

Для нейтралізації спастичних та больових реакцій застосовують аналгетики та спазмолітики, що спрямовані на різні ланки розвитку патологічного стану. Обґрунтоване рішення в цьому випадку — прийом комбінованих лікарських засобів, компоненти яких працюють у синергії та підсилюють дію один одного, швидко усуваючи всі виражені патологічні симптоми.

БАРАЛГІН® — це комбінований лікарський засіб із вираженою спазмолітичною і аналгезивною активністю, механізм дії якого зумовлений наявністю трьох потужних компонентів:

  • метамізол чинить знеболювальну, жарознижувальну, спазмолітичну та слабку протизапальну дію. Результатом його дії є пригнічення синтезу простагландинів та ендогенних алгогенів, підвищення порогу збудливості в таламусі, вплив на гіпоталамус та утворення ендогенних пірогенів. Дослідження показали значно менше побічних ефектів при застосуванні метамізолу, ніж при застосуванні опіоїдів (Stromer W. et al., 2022);
  • фенпівериній — четвертинна амонієва сполука, що чинить помірно виражену гангліоблокуючу і холінолітичну дію. Пригнічує тонус і моторику гладких м’язів шлунка, кишечнику, жовчних і сечовивідних шляхів;
  • пітофенону гідрохлорид — препарат, що чинить сильно виражену та тривалу спазмолітичну дію та виявляє підвищену активність по відношенню до гладких м’язів (Bal-Tembe S. et al., 1997).

Комплексний вплив компонентів препарату БАРАЛГІН® вивчали на ізольованих препаратах верхніх сечових шляхів людини. Підтверджено, що пітофенон розслабляє гладкі м’язи верхніх сечових шляхів, фенпівериній виявляє антихолінергічні властивості, а метамізол усуває неприємні больові відчуття та прояви запалення (Hertle L. et al., 1984).

Базуючись на проведених клінічних дослідженнях лікарського засобу та його компонентів і попередньому тривалому періоді його застосування у клінічній практиці, можемо зробити висновок, що БАРАЛГІН® — ефективний лікарський засіб для усунення спастично-больового синдрому, що може застосовуватися при шлункових, кишкових та ниркових коліках, спастичній дискінезії жовчних шляхів та дисменореї.

Призначаючи БАРАЛГІН® у формі для ін’єкцій, лікар може бути впевненим, що його пацієнти отримають належну допомогу при спазмі та болю.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті