Український фармбізнес продовжує допомагати військовим

З початку повномасштабного вторгнення волонтери відіграють значну роль у забезпеченні військових та цивільного населення необхідними речами, водою, їжею, медикаментами та ін. Адже війна змусила багатьох людей опинитися у скрутній ситуації. Деякі з них мешкають у прифронтових районах, у зоні бойових дій та на щойно деокупованих територіях. Про діяльність однієї з громадських організацій, які з перших днів повномасштабного вторгнення допомагають військовим та населенню, розповів Віталій Гордієнко, голова ради директорів Асоціації виробників інноваційних ліків «АПРаД» та член правління Громадської організації (ГО) «Фратер».

«Сьогодні ми передаємо бригаді швидкого реагування Національної гвардії України «Рубіж» машину швидкої допомоги, необхідне медичне обладнання, медичні вироби та лікарські засоби. Хочеться подякувати всім причетним, хто надав свою фінансову допомогу для придбання цієї машини. Особлива подяка ТОВ «Проксіма Рісерч Інтернешнл»/«Proxima Research International» та Центру медично-фармацевтичної інформації ПП «Медикал Дата Менеджмент»/«Medical Data Management» за їхні значні внески. Це вже далеко не перша допомога, яку ми надаємо цій бригаді. Також ми постійно направляємо на передову різноманітну допомогу, зокрема ліки та засоби тактичної медицини 95-й, 63-й, 3-й танковій та іншим бригадам і підрозділам» — зауважив В. Гордієнко.

Кожен з нас є унікальним, бо володіє якимись своїми знаннями та навичками, але всі ми маємо одну мету — звільнити нашу країну від агресора та повернути мир у наші домівки. У лютому 2022 р., коли росія розпочала повномасштабне вторгнення, декілька найбільш ініціативних волонтерів вирішили об’єднати свої зусилля задля допомоги військовим та цивільним. Пізніше був створений 113 Навчальний центр, що розпочав навчання військовослужбовців за 8 напрямками.

«У перші дні широкомасштабної агресії росії проти України підписав контракт добровольця територіальної оборони та увійшов у склад добровольчого формування Пристоличної територіальної громади № 1 в Київській обл. Трохи пізніше став одним з ініціаторів створення та заступником керівника — начальником санітарно-медичного відділення 113 Навчального центру та членом правління ГО «Фратер», — зазначив В. Гордієнко.

Паралельно із цим ми сфокусувалися на забезпеченні української армії засобами індивідуального захисту, тактичної медицини, зв’язку, оптичними пристроями, дронами, транспортом. Трохи пізніше наші «невтомні павучихи» розпочали плетіння маскувальних сіток та хух (кікімор).

Зараз ГО «Фратер» — це потужна волонтерська організація, яка ефективно працює у 4 напрямках/проєктах:

1. 113 Навчальний центр — забезпечує безперервне навчання особового складу військовій справі.

2. «Невтомні павучихи» — плетуть маскувальні сітки та шиють снайперські та розвідницькі маскувальні костюми.

3. Гуманітарна допомога військовим та цивільному населенню.

4. Турбота про маленьких українців, що втратили батьків та/або свої домівки й вимушені були знайти притулок у інших містах та селах.

Наш первинний пріоритет — це допомога воїнам ЗСУ та інших силових структур. За більш ніж 1,5 року широкомасштабної фази війни нами надано близько 18 палет лікарських засобів та перев’язувальних матеріалів; 400 аптечок стандарту IFAK; гнучкі ноші та шини; більш ніж 300 турнікетів; більш ніж 200 бронежилетів; приціли та глушники для вогнепальної зброї, розвідувальні дрони; засоби спеціального зв’язку та відеоспо­стереження; комплекти літнього та зимового одягу та взуття; 5 автомобілів; 10 т пального; 4 генератора та багато іншого. Окремий напрямок — це засоби маскування — маскувальні сітки, маскувальні костюми та халати. За цей період нашими дівчатами-волонтерками було виготовлено та передано на фронт понад 7000 м2 маскувальних сіток, 318 хух (кікімор) та 147 костюмів розвідки.

Крім того, багато українців залишаються в своїх домівках у прифронтових та щойно деокупованих населених пунктах. Майже всі вони, на жаль, не мають доступу до елементарних речей: світла, води, опалення, а також можливості придбати необхідні речі та продукти, тож забезпечити цих людей гуманітарною допомогою — це один із напрямків роботи команди ГО «Фратер».

Нещодавно за ініціативи нашої організації був запущений проєкт #БезБолюUA, який пропонує ветеранам та діючим військово­службовцям швидко отримати консультацію лікаря-альголога, попередити хронізацію болю або навчитися його контролювати.

Приєднуйтеся до нашої боротьби за свободу та підтримайте наші проєкти!

Разом — сила!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті