Запуск електронної системи БПР для працівників сфери охорони здоров’я: рішення Уряду

29 вересня під час засідання Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо удосконалення умов проходження безперервного професійного розвитку (БПР) для працівників сфери охорони здоров’я. Наразі постанова № 1036 ще не набула чинності.

Як зазначено в повідомленні, нормативне-правове регулювання дозволить працівникам ефективніше здійснювати свій професійний розвиток, а також впровадити функціонал електронної системи БПР.

Також, за словами міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, використання електронних рішень дозволить зекономити витрати робочого часу, максимально спростити процеси та зробити їх зручними. «Крім того, нова електронна система БПР покликана допомогти провайдерам освітніх послуг швидко та просто подати заявку на включення їх до переліку провайдерів та реєстрацію заходів БПР, а також мінімізувати будь-які корупційні ризики», — наголосив він.

Електронні рішення забезпечать автоматизоване отримання та збереження інформації, взаємодію з державними реєстрами тощо. Функціонал враховуватиме можливість електронної реєстрації провайдерів та заходів БПР, а також подання апеляції стосовно відмови в реєстрації. У відомстві зазначають, що електронна система розробляється у співпраці з проєктом Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development — USAID) «Підтримка реформи охорони здоров’я».

«Важливими будуть і впроваджені зміни для керівників закладів охорони здоров’я. Тепер вони матимуть змогу поліпшувати якість надання медичної, фармацевтичної та реабілітаційної допомоги людям», — йдеться в повідомленні.

Крім цього, ініційовані зміни дозволять:

  • залучити нові групи працівників сфери охорони здоров’я до системи БПР. Це, зокрема, фармацевти, медичні сестри/брати, працівники з вищою немедичною освітою, що працюють у сфері охорони здоров’я, фахівці з реабілітації, у тому числі тих, які працюють у профспілкових організаціях і громадських об’єднаннях, що провадять діяльність у сфері охорони здоров’я;
  • розширити можливості для розвитку шляхом участі в нових формах заходів БПР, таких як «групи рівних».

Групи рівних — це можливість систематично навчатися у групі з рівними за посадою колегами на базі медичного закладу. Такий підхід дозволяє навчатися на основі взаємообміну досвідом щодо дій у складних клінічних випадках, виходячи з принципів доказової медицини. Такий метод допомагає

  • будувати професійні зв’язки з колегами та мультидисциплінарну взаємодію з метою безперервного поліпшення якості медичної допомоги;
  • встановити вимоги щодо структури та змісту навчальних програм заходів БПР, що є важливою складовою забезпечення якості цих заходів.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото з урядового порталу

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті