Що відбувається при остеоартриті та як зарадити?

15 Листопада 2023 11:56 Поділитися

Остеоартрит — дегенеративне захворювання суглобів, при якому відбувається поступова руйнація хрящової тканини. Це одна з найпоширеніших форм артриту, яку найчастіше виявляють у осіб похилого віку. Хворі на остеоартрит зазвичай відчувають біль у суглобах, а після відпочинку або бездіяльності — скутість протягом короткого періоду часу.

Найчастіше уражаються кисті рук (кінчики пальців, основи великого пальця), коліна, тазостегновий суглоб, шия, поперек.

Достеменно невідомо, що саме викликає або запускає руйнування хрящової тканини суглоба.

Коли хвороба прогресує, з’являється біль, набряк і втрата рухомості суглоба. Якщо болить суглоб, людина як правило зменшує фізичну активність, однак це може призвести до м’язової слабкості, що може створювати підвищене навантаження на суглоб. З часом він може втратити свою нормальну форму.

Пошкодження суглобів зазвичай розвивається поступово, впродовж років. Патологія впливає на кожну людину по-різному. У деяких осіб остеоартрит має відносно легкий перебіг і майже не впливає на повсякденну діяльність. Для інших він може зумовити розвиток сильно вираженого болю та призводити до інвалідизації.

Вилікувати остеоартрит, на жаль, неможливо, тому зазвичай лікують симптоми хвороби за допомогою комбінованої терапії. Вона може включати підвищення фізичної активності, фізіотерапію з вправами для зміцнення м’язів, лікарські засоби (зокрема протизапальні та протиревматичні, наприклад Аркоксія, Диклофенак, Німесулід та ін.), а також хірургічне втручання, якщо інші варіанти лікування не були ефективними.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті