Напрями співпраці у фармсфері обговорили представники МОЗ із проєктом SAFEMed

21 Листопада 2023 11:25 Поділитися

Міністр охорони здоров’я (МОЗ) України Віктор Ляшко під час зустрічі з Джеймсом Хоупом, директором Місії USAID в Україні, та представниками проєкту «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed) наголосив, що створення органу державного контролю у сфері лікарських засобів сприятиме забезпеченню українців якісними, ефективними та безпечними ліками.

«Спільно з проєктом SAFEMed працюємо над тим, щоб українці мали доступ до якісних та безпечних ліків. Це і напрацювання відповідних змін щодо регулювання та фінансування у фармацевтичній галузі, і підвищення прозорості та ефективності закупівель лікарських засобів з метою підвищення їх доступності. Маємо позитивні результати — кількість людей, які отримують необхідні їм препарати безоплатно в медичних закладах або через програму «Доступні ліки», збільшується», — наголосив міністр В. Ляшко.

Під час зустрічі учасники обговорили стратегічні напрями співпраці у сфері фармацевтичного регулювання та можливе розширення підтримки з боку проєкту SAFEMed. Насамперед приділено увагу питанням реалізації державної політики ціноутворення на препарати та кроки на шляху до впровадження єдиної цінової політики.

Окрім того, міністр наголосив на важливості залучення кращих міжнародних експертів до створення органу державного контролю. Наразі відбувається процес формування відповідної консультативної ради, куди запрошені висококваліфіковані спеціалісти як з України, так і з інших країн та міжнародних організацій.

30 листопада 2023 р. відбудеться форум «ФармЕксперт 2023: орган державного контролю у фармацевтичній галузі — початок великого шляху», у рамках якого учасники сформують спільне бачення ключових етапів та строків реформування вітчизняного фармацевтичного ринку в процесі євроінтеграції України. Зареєструватися на захід можна за посиланням: http://surl.li/nkche.

За матеріалами та фото moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті