Топ-10 найбільш популярних кардіопрепаратів

12 Січня 2024 2:48 Поділитися

Серцево-судинні захворювання є основною причиною смертності в Україні. Гіпертонічна, ішемічна хвороби серця та їх ускладнення — інфаркт міокарда, цереброваскулярні хвороби, зокрема інсульти, є основними причинами смертності та інвалідності населення в усьому світі. У структурі поширеності хвороб системи кровообігу на 1-му місці — гіпертонічна хвороба серця (47,2%), на 2-му — ішемічна хвороба серця (34,5%), на 3-му — цереброваскулярна патологія (11,7%).

Наразі в Україні реалізується програма «Доступні ліки», в рамках якої держава повністю або частково компенсує вартість ряду препаратів для лікування в амбулаторних умовах серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі з первинною та вторинною профілактикою інфарктів та інсульті. Програма користується широким попитом серед пацієнтів.

А що насправді споживають українці при захворюваннях серцево-судинної системи?

Так, за даними компанії «Proxima Research», за підсумками 2023 р. до топ-10 брендів лікарських засобів АТС-групи С «Засоби, що впливають на серцево-судинну систему» за обсягами аптечного продажу в грошовому вираженні увійшли: Трипліксам, Детралекс, Вальсакор, Ко-Пренеса, Ко-Амлесса, Каптопрес, Корвалмент, Реліф, Конкор та Діокор.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті