Держлікслужба відновлює позапланові заходи ринкового нагляду

21 Березня 2024 2:30 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Чернівецькій обл. нагадує, що Урядом ухвалено постанову від 08.03.2024 р. № 261 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303 і від 3 травня 2022 р. № 550», якою знято мораторій на проведення позапланових заходів державного ринкового нагляду на певні категорії товарів, зокрема медичних виробів.

У зв’язку з цим Держлікслужба повідомляє про поновлення проведення позапланових перевірок відповідності характеристик продукції вимогам, встановленим у технічних регламентах щодо медичних виробів.

Позапланові перевірки характеристик продукції проводитимуться у розповсюджувачів та виробників продукції.

Відповідно до статті 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» органи ринкового нагляду проводять такі перевірки характеристик продукції у її розповсюджувачів:

  • планові — згідно із секторальними планами ринкового нагляду;
  • позапланові — за зверненнями споживачів (користувачів) відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об’єднань споживачів), об’єднань суб’єктів господарювання, у яких міститься інформація про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, що можуть завдати такої шкоди, і відсутня інформація, за якою виробника такої продукції може бути ідентифіковано, але міститься інформація, за якою може бути встановлено розповсюджувача, у якого було придбано (виявлено) таку продукцію.

Тож однією із підстав для проведення позапланової перевірки у сфері державного ринкового нагляду є звернення споживачів (користувачів).

За матеріалами www.dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті