Мінфін змінив коди рахунків для сплати ПДВ при імпорті ліків та медичних виробів

02 Квітня 2024 2:30 Поділитися

Міністерство фінансів України (Мінфін) наказом від 29.03.2024 р. №155 внесло зміни до Класифікації доходів бюджету, затвердженої раніше іншим наказом міністерства від 14.01.2011 р. № 11.

У новій редакції викладено коди рахунків для сплати податку на додану вартість (ПДВ) при імпорті товарів, а саме:

  1. 14070100 — ПДВ з ввезених на митну територію України товарів. Цей код не поширюється на:
  • препарати, дозволені для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів;
  • медичні вироби, які внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення або відповідають вимогам відповідних технічних регламентів, що підтверджується документом про відповідність, та дозволені для надання на ринку та/або введення в експлуатацію і застосування в Україні;
  • ліки, медичні вироби та/або медичне обладнання, дозволені для застосування в межах клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких надано МОЗ України, а також незареєстрованих препаратів у межах програм розширеного доступу пацієнтів до таких ліків та/або програм доступу суб’єктів дослідження (пацієнтів) до досліджуваного препарату після завершення клінічного випробування. Перелік та обсяги таких ліків визначаються МОЗ України в порядку та на умовах, визначених Законом України «Про лікарські засоби».
  1. 14070200 — ПДВ на вид операцій з ввезення на митну територію України препаратів, медичних виробів тощо (цей код застосовується до тих категорії товарів, на які не поширюється код 14070100).

Наказ № 155 набере чинності з 1 квітня 2024 р., але не раніше дня його офіційного опублікування. Станом на 2.04.2024 р. документ не оприлюднено.

Зазначимо: наказ № 155 розроблений Мінфіном на виконання рекомендацій, які надала Рахункова палата рішенням від 19.12.2023 р. № 30-2 за результатами здійснення аудиту ефективності планування та результативності контролю за повнотою нарахування і своєчасністю надходжень ПДВ за операціями з постачання/ввезення на митну територію України ліків і медичних виробів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*