Уряд розширив перелік ліків, медичних виробів та допоміжних засобів до них, які МЗУ закуповуватиме у 2024 р.

Кабінет Міністрів України під час засідання 9 квітня ухвалив зміни до постанови КМУ від 07.03.2022 р. № 216, які передбачають розширення переліку лікарських засобів та медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються централізовано державним підприємством «Медичні закупівлі України» (МЗУ).

Наразі постанова № 397 ще не набула чинності. 

«Через повномасштабну війну в Україні існує гостра потреба в оперативному забезпеченні закладів охорони здоров’я медичними виробами для лікування від наслідків травм, зокрема бойових. Саме тому цьогоріч уперше будуть централізовано закуплені травматологічні пластини, стрижні, системи транспедикулярної фіксації тощо», — йдеться в повідомленні.

Зазначені медичні вироби після їх закупівлі розподілятимуть до лікарень, що надають травматологічну та нейрохірургічну допомогу відповідно до наданих заявок.

Також у 2024 р. вперше буде здійснена централізована закупівля коштом державного бюджету слухових апаратів для потреб пацієнтів, що перебувають на обліку, відповідно до Порядку забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших окремих категорій населення медичними виробами та іншими засобами, затвердженого постановою КМУ від 03.12.2009 р. № 1301.

Крім того, ухвалені зміни передбачають можливість покращити надання допомоги дітям в Україні, що мають рідкісне імунне захворювання — хворобу Кавасакі. Починаючи з 2024 р., зазначені пацієнти будуть централізовано забезпечуватися імуноглобуліном людським, який є основним лікарським засобом, показаним при цьому захворюванні.

За матеріалом moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті