Грип A (H1N1): Україна готується до пандемії

Грип A (H1N1): Україна готується до пандемії12 червня 2009 р. у МОЗ України відбувся брифінг, присвячений питанням готовності України до роботи в умовах оголошеного ВООЗ 6-го рівня загрози розповсюдження грипу A (H1N1). У заході взяли участь Василь Князевич, міністр охорони здоров’я України; Тетяна Бахтеєва, народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я; Олександр Біловол, Головний державний санітарний лікар України, голова Спеціальної урядової комісії; Ігор Поканевич, керівник Європейського бюро ВООЗ в Україні; Катерина Булавінова, експерт Європейського бюро ВООЗ в Україні.

В. Князевич зазначив, що МОЗ України разом із профільним комітетом Верховної Ради проводило засідання, на яких розглядалася готовність країни до зустрічі з новим типом грипу. Перехід до максимального рівня загрози означає необхідність вжиття посилених заходів з метою протидії розповсюдженню вірусу. Міністр охорони здоров’я повідомив, що уряд виділив 50 млн грн. для проведення заходів з недопущення поширення грипу A (H1N1) в Україні. Він також підкреслив, що прийнято рішення на наступному тижні детально розробити план дій та перелік необхідних для закупівель ліків та матеріалів.

Т. Бахтеєва зазначила, що грип, викликаний штамом вірусу A (H1N1), є небезпечним захворюванням. Україна має досвід роботи з пташиним грипом. Протиепідемічні заходи, які застосовувалися щодо пташиного грипу, актуальні і для грипу A (H1N1).

І. Поканевич повідомив, що ВООЗ прийнято рішення про перехід з препандемічного 5-го рівня до 6-го, який означає пандемію. Її рівень поки що помірний. Відомо, що вірус інфікує переважно молодих людей віком до 25 років, чого не спостерігалося раніше. Перші дози вакцини очікуються в кінці вересня — на початку жовтня.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті