Звернення АПАУ до М.Я. Азарова

Прем’єр-міністру України

Азарову М.Я.

Шановний  Миколо Яновичу!

З 1 серпня 2011 р. набула чинності Постанова КМУ «Про перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість» від 9 червня 2011 р. N 785, якою запроваджено ПДВ на соски силіконові, оболонкові контрацептиви, пелюшки для немовлят, підгузники та ін., що призвело до збільшення їх вартості на 20%,та , в свою чергу, до значного суспільного резонансу.

Але, вже 5 серпня 2011 р. було оприлюднено проект постанови КМУ «Про внесення зміни до переліку виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість», якою вищезазначений перелік товарів звільняється від ПДВ.

На жаль, зазначена Постанова й досі не була опублікована і не набрала чинності.

Крім того, МОЗ України підготовлено проект щодо повної відміни Постанови КМУ від 9 червня 2011 р. N 785.

Аптечні заклади, розуміючи суспільну важливість зазначених товарів, вже утримують ціни на рівні липня 2011 року за власний кошт, включивши до вартості товару ПДВ.

Разом з тим, 11 серпня 2011р. на нараді з представниками аптечних закладів керівництвом ДПА України  було запропоновано реалізовувати зазначені товари без ПДВ починаючи з сьогоднішнього дня. Проте, відсутність відповідної чинної Постанови КМУ унеможливлює вчинення таких дій.

Хочемо зазначити, що рішення цієї проблеми покладено на аптечні заклади, але вартість продукту перш за все залежить від ціни виробника (імпортера), також абсолютна більшість товарів даної групи реалізується через супермаркети та спеціалізовані магазини.

З огляду на вищенаведене, Аптечна професійна асоціація України звертається до Вас, Миколо Яновичу, із проханням прискорити прийняття та оприлюднення відповідної Постанови КМУ щодо скасування ПДВ на дану групу товарів.


З повагою,

О.І. Гуленко, директор АПАУ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

provizor 12.08.2011 10:06
Ми дуже просимо Вас, наш шановний прем'єр,підписати вже хоч би один із проектів і вирішувати все в правовому полі, а не шляхом залякування СГД дзвінками з податкової про термінову відміну ПДВ на вищеперелічені групи товарів. А хто не послухається - ми вам...
Леонид 12.08.2011 4:09
Как дурак по несколько раз в день бегаю по сайтам в поисках нового постановления...
Наталія 12.08.2011 9:49
На мою думку в пункті-бандажні вироби доопераційні і після операційні добавить:дородові і після родові;підгузники для дорослих і пелюшки також потрібно звільнити від ПДВ

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті