Зміст номера #1250

25 років «Щотижневику АПТЕКА» — хто стоїть «за кадром» нашої газети?

Нескладно здогадатися, що за історією шляху компанії стоїть безліч талановитих і цілеспрямованих співробітників. Пропонуємо познайомитися, так би мовити, особисто з частиною колективу компанії «МОРІОН», нашими та вашими героями, аби переконатися, що в «Щотижневик АПТЕКА» вкладено часточку душі кожного з нас

Хмарні технології GigaCloud: коли безпека даних під надійним контролем

Українська електронна система охорони здоров’я eHealth працює із 2017 р. За цей час до неї підключились близько 2 тис. медичних закладів, 24 тис. лікарів, більше 25 млн пацієнтів. Поступово підключаються й медичні інформаційні системи (МІС). Кожен із медичних закладів може збирати та обробляти близько 100–150 гігабайтів даних, які треба десь зберігати. Крім зберігання даних, медичні заклади мають подбати про їхній надійний захист, відповідно до вимог держави. У цьому контексті на особливу увагу заслуговує хмарна інфраструктура GigaCloud — надійний та безпечний сервіс для обробки та зберігання персональних медичних даних.

Гармонізація роботи ШКТ: природне рішення від WALA

Сучасний ритм життя, нерегулярне й часто неправильне харчування, стреси та малорухливість призводять до виникнення порушень у природних функціях травної системи (Скворцова Е.М. та співавт., 2015). У даному разі в нагоді може стати цілющий вплив лікарського засобу Джентіана Стомак Глобулі велаті від WALA — компанії, що майже 100 років розробляє гомеопатичні препарати на засадах антропософської медицини, суть якої полягає у сприйнятті природи, людини та всесвіту як єдиного цілого.