Митники затримали ЛЗ від нежитю

Як повідомила прес-служба Державної митної служби України, співробітниками Південної митниці затримано поштове відправлення із лікарськими засобами (ЛЗ) у кількості 80 таблеток, до складу яких входить наркотична речовина.

При проведенні митного контролю цієї бандеролі, яка надійшла з Ізраїлю до Одеси, виявлено медичні препарати для лікування нежитю, а саме: Акамол тсинун (Acamol tsinun), рекомендований при застуді з кашлем, болем, закладеністю носа, лихоманкою, до складу якого також входить прекурсор — псевдоефедрину гідрохлорид.

Це вже не перший випадок, коли під час митного огляду міжнародного поштового відправлення з Ізраїлю митники виявляють такі препарати.

Законом України від 15.02.1995 р. № 60 «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» передбачено, що аналоги психотропних речовин — це заборонені до обігу на території України синтетичні та природні речовини, не включені до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Також відповідно до ст. 15 Всесвітньої поштової конвенції та постанови КМУ від 17.04.2008 р. № 366 «Про затвердження Порядку перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на території України та оформлення необхідних документів» вказані ЛЗ до пересилання в міжнародних поштових відправленнях заборонені.

Складено протокол про порушення митних правил за ст. 341 Митного кодексу України.

За матеріалами www.customs.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті