МОЗ затверджені окремі номенклатури ліків, які закуповуватимуться в 2016 р.

08 Червня 2016 4:30 Поділитися

104331Наказом МОЗ України від 02.06.2016 р. № 507 затверджені номенклатури лікарських засобів та медичних виробів за напрямом «Централізовані заходи із запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань» у частині «Централізована закупівля лікарських засобів та виробів медичного призначення для закладів охорони здоров’я для забезпечення лікуванням хворих із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями» (далі — номенклатура серцево-судинних препаратів) та препаратів за напрямом «Загальнодержавна програма боротьби з онкологічними захворюваннями» у частині «Централізована закупівля хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих» (далі — номенклатура онкологічних препаратів).

Зокрема, номенклатура серцево-судинних препаратів містить гемостатичні лікарські засоби для місцевого застосування, медичні вироби для електрофізіології та кардіостимуляції, оксигенатори та клапани серця, медичні вироби для стентування коронарних судин та ін. Загалом дана номенклатура містить 177 позицій лікарських засобів та медичних виробів.

Номенклатура препаратів для боротьби з онкологічними захворюваннями містить 54 позиції.

Крім того, оприлюднено і наказ МОЗ України від 12.05.2016 р. № 446, яким затверджені номенклатури лікарських засобів за напрямом «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на мукополісахаридоз» та препаратів за напрямом «Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на хворобу Гоше». Зокрема, остання містить лише 1 позицію препарату «Іміглюцераза» у формі порошку для приготування концентрату для розчину для інфузій 400 ОД/мл.

Нагадаємо, МОЗ України протягом весни 2016 р. неодноразово закликав громадськість долучатися до формування номенклатур лікарських засобів та медичних виробів, обладнання та інших товарів, що закуповуватимуться на виконання державних цільових програм та комплексних заходів програмного характеру МОЗ України за державні кошти у 2016 р. із залученням міжнародних закупівельних організацій. Зокрема, 29 квітня МОЗ оприлюднило інформацію щодо стану підготовки номенклатур для закупівель у 2016 р. Серед оприлюднених були проекти номенклатури серцево-судинних та онкологічних препаратів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті