Зберігання ліків: Держлікслужба нагадує про необхідність дотримання температурного режиму

03 Серпня 2020 11:31 Поділитися

У зв’язку із значним підвищенням температури повіт­ря Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Закарпатській обл. нагадує про необхідність забезпечення дотримання визначених виробником умов зберігання лікарських засобів.

Відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробницт­ва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) ліцензіат забезпечує додержання визначених виробником загальних та специфічних умов зберігання лікарських засобів на всіх етапах оптової торгівлі, у тому числі під час транс­портування. Перевезення лікарських засобів, що потребують особливих температурних умов зберігання, здійснюється тільки спеціальним транспортом, оснащеним рефрижераторними установками, які обладнуються пристроями для постійного моніторингу температури, або термоконтейнерами.

Стосовно роздрібної торгівлі, то у відомстві нагадують, що ліцензіати повинні дотримуватися визначених виробником загальних та специфічних умов зберігання лікарських засобів і під час транспортування ліків забезпечувати умови їх зберігання відповідно до вимог, встановлених виробником.

Транспортний засіб для перевезення лікарських засобів повинен відповідати визначеним виробником умовам зберігання. Також у транспортному засобі необхідно проводити систематичне вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів.

Стосовно зберігання ліків у лікувально-профілактичних закладах, то освітлення, температура, вологість і вентиляція повинні відповідати вимогам нормативно-технічних документів і не мають чинити несприятливого впливу на лікарські засоби. У приміщеннях для зберігання лікарських засобів повин­ні підтримуватися температура і вологість повітря, які відповідають вимогам інструкції для застосування лікарських засобів.

За матеріалами www.dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*