Атестація лікарів, провізорів, фармацевтів у період дії карантину: МОЗ розробило відповідні зміни

08 Грудня 2020 6:00 Поділитися

7 грудня Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України» (далі — проєкт наказу).

Проєктом наказу пропонується врегулювати питання проведення атестацій лікарів, провізорів, фармацевтів, професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров’я та молодших спеціалістів з медичною освітою на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України COVID-19, а також підвищення рівня вимог та удосконалення критеріїв нарахування балів безперервного професійного розвитку шляхом внесення змін до ряду нормативно-правових актів МОЗ України.

Суть змін полягає у тому, що вищезазначені фахівці, строк дії посвідчень про призначену відповідну кваліфікаційну категорію та сертифіката яких закінчився у період дії карантину та був подовжений на 1 рік, матимуть право атестуватися до закінчення терміну дії цього подовження.

Окрім того, зміни стосуються і Порядку проведення атестації лікарів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 22 лютого 2019 р. № 446.

Відтак, передбачається, що особи, яким присвоєно відповідну кваліфікаційну категорію, проходитимуть атестацію на її підтвердження 1 раз на 5 років. За бажанням лікаря, за наявності стажу роботи за спеціальністю та за умови, якщо лікар демонструватиме в особистому освітньому портфоліо різноманітні види діяльності та вдвічі перевищуватиме мінімальні вимоги щодо кількості балів безперервного професійного розвитку за рік, атестація на присвоєння наступної кваліфікаційної категорії може бути проведена через менший строк, але не раніше ніж через 3 роки з дати попередньої атестації. За види діяльності, які не стосуються відповідної лікарської спеціальності (або спеціальностей) лікаря, враховуватимуться не більше ніж 8 балів щорічно.

Також передбачається, що особисте освітнє портфоліо за результатами проходження безперервного професійного розвитку створюватиметься для кожної спеціальності, за якою лікар проходитиме атестацію.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті