Україна отримала близько 800 тис. доз вакцини AstraZeneca в якості гуманітарної допомоги

20 Серпня 2021 3:23 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) повідомляє, що 16 серпня Україна отримала 100 000 доз вакцини AstraZeneca від уряду Греції, а 18 серпня — 650 400 доз цієї ж вакцини від Польщі та 46 000 доз від Литви як гуманітарну допомогу. Частина вакцини з цих поставок піде на щеплення тих, хто має отримати другу дозу препарату AstraZeneca, решту розподілять між центрами вакцинації та пунктами щеплень.

ЦГЗ нагадує, що AstraZeneca — це векторна вакцина проти COVID-19, яку вироб­ляють в ЄС, Великій Британії, Південній Кореї та Індії. Вакцина, виготовлена в ЄС, має торговельну марку Vaxzevria, в Південній Кореї — AstraZeneca-SKBio, в Індії — Covishield.

Вона схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Європейським агентством з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA). Для повної імунізації потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 4–12 тиж.

Вакцини AstraZeneca, вироблені на різних майданчиках, є взаємозамінними, адже їх технологія виробництва і склад є ідентичним. Якщо перше щеплення ви отримали вакциною одного виробника, то другу дозу можна отримати цією ж вакциною будь-якої іншої країни-виробництва.

«Відповідно до попередньої публікації досліджень, проведених у квітні–червні 2021 р. у Великій Британії, вакцина AstraZeneca з ефективністю 92% запобігає госпіталізації та смерті від хвороби, викликаної новим, небезпечнішим штамом коронавірусу «дельта», — зазначають у ЦГЗ.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті