ЮНІСЕФ доставив в Україну понад 188 тис. доз вакцини Comirnaty від COVID-19

30 Серпня 2021 4:05 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що 28 серпня Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 188 370 доз вакцини Comirnaty від COVID-19 виробництва Pfizer/BioNTech. Ці дози разом з розчинником для розведення вакцини надаються Україні урядом Сполучених Штатів через ініціативу COVAX у рамках глобальних заходів щодо забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу.

«Я хочу щиро подякувати урядові США та нашим партнерам, які в межах ініціативи COVAX і поза нею допомагають захистити якомога більше українців, насамперед з пріоритетних груп, від важких наслідків коронавірусної хвороби. Хочу нагадати, що вакцина від COVID-19 доступна для всіх дорослих громадян. Усе, що потрібно зробити, — це записатися у зручний для вас спосіб та прийти і зробити щеплення», — зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Нова партія вакцин призначена для використання у центрах масової вакцинації та для організованих колективів.

Також у повідомленні зазначається, що зберігання й логістику мРНК-вакцин з цієї поставки в рамках COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні, забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID через проєкт SAFEMed.

Міністерство нагадує, що раніше, у липні, ЮНІСЕФ доставив 2 000 040 доз вакцини від COVID-19 компанії «Moderna», наданих урядом США через COVAX. Загалом на цей момент 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca) були доставлені в Україну в рамках ініціативи COVAX.

На початку серпня ЮНІСЕФ також підтримав доставку 509 400 доз вакцини AstraZeneca, наданих урядом Данії. Поставки в межах COVAX продовжаться. До кінця 2021 р., як очікується, Україна має отримати достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити до 20% населення від COVID у межах ініціативи.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото із сайту МОЗ
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті