Проведення КТ для пацієнта є безоплатним в закладах, які уклали угоди з НСЗУ — МОЗ

21 Грудня 2021 4:02 Поділитися

МОЗ інформує, що проведення комп’ютерної томографії (КТ) у закладах, які мають відповідні пакети за договором з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), проводиться у повному обсязі безоплатно для пацієнта.

Наявність у лікарнях комп’ютерних томографів дозволяє медикам оперативніше і якісніше проводити необхідну діагностику, а пацієнтам — отримувати фахову допомогу на місцях, не витрачаючи час і кошти на поїздки до інших медичних закладів.

Зробити КТ безоплатно можна у тих закладах, які підписали договір з НСЗУ на амбулаторну допомогу і мають відповідне обладнання. Обстеження для пацієнта є безоплатним, якщо він має показання до КТ та направлення від лікаря. Тобто хворий має звернутися до свого сімейного або лікуючого лікаря.

Якщо у закладі вимагають плату за проведення такого обстеження, це є порушенням прав пацієнта. У такому разі можна подати скаргу через електронну форму на сайті НСЗУ в розділі «Громадянам». У разі необхідності оператори контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 підкажуть, як правильно подати скаргу.

Якщо фахівець після огляду пацієнта і зважаючи на клінічні показники бачить потребу в КТ, він виписує йому е-направлення на обстеження. Заклад пацієнт обирає самостійно. Якщо пацієнт перебуває на лікуванні у стаціонарі, то всі необхідні обстеження входять до відповідного пакету послуг та проводяться одразу в лікарні, куди його госпіталізували.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*