Верховна Рада прийняла державний бюджет та змiни до закону про ПДВ


Як повідомила прес-служба Верховної Ради України, на пленарному засіданні 17 лютого 2000 р. депутати прийняли в цілому закон «Про Державний бюджет України». Встановлено, що доходна частина Державного бюджету на 2000 р. складає 33 433 155,9 тис. грн. Таку ж суму складають і видатки, тобто країна отримала бездефіцитний бюджет.

Депутати розглянули та прийняли в цілому закон України «Про внесення змін до закону України «Про податок на додану вартість», проект якого був поданий Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради (текст № 4266, зареєстрований 10 січня 2000 р.).

У проекті було запропоновано внести зміни до п. 5.1.7, згідно з якими від оподаткування звільняються операції з «продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення, зареєстрованих в Україні в установленому законодавством порядку, в тому числі надання послуг з такого продажу аптечними установами закладам охорони здоров’я та закладам соціального забезпечення, що повністю або частково утримуються за рахунок коштів бюджету, а також продажу аптечними установами окремим категоріям населення за рецептами лікарів за переліком та у порядку, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Сума податку на додану вартість, сплачена (нарахована) у зв’язку з придбанням лікарських засобів, які реалізуються аптечними установами населенню без податку на додану вартість, включається до складу податкового кредиту в порядку, передбаченому пунктом 7.4.1 цього Закону, і враховується при визначенні податкових зобов’язань» (частина цитати, яка подана звичайним шрифтом міститься і в діючій редакції закону).

Окрім зазначених у проекті змін, запропоновано виключити абзац другий підпункту 5.1.9, який звільняє від ПДВ операції з продажу путівок на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторно-курортних закладах, розміщених в Автономній Республіці Крим.

З остаточним варіантом закону «Про внесення змін до закону України «Про податок на додану вартість», читачі зможуть ознайомитись після його підписання Президентом України і офіційної публікації.

За матеріалами серверу
Верховної Ради України (www.rada.kiev.ua)

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*