Наказ МОЗ України від 15.02.2000 р. № 23

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 15.02.2000 № 23

«Про реорганізацію Державного науково-експертного центру
лікарських засобів»

З метою вдосконалення організаційної та на науково-методичної діяльності щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів та у зв’язку з перерозподілом функцій у межах структури Міністерства охорони здоров’я України, пов’язаним із реалізацією Указу Президента України «Про зміни у структурі центральних органів виконавчої влади» від 15 грудня 1999 року наказую:

1. Реорганізувати до 01.06.2000 року державне підприємство Державний науково-експертний центр лікарських засобів у Державний фармакологічний центр (надалі — Центр) Міністерства охорони здоров’я України.
2. Визначити Центр правонаступником майнових прав і обов’язків Державного науково-експертного центру лікарських засобів.
3. Покласти на Центр:

  • аналіз стану пошуку, вивчення та впровадження лікарських засобів, участь у формуванні соціального заказу, системи лікарського забезпечення населення;
  • здійснення наукового обгрунтування пріоритетних розробок нових лікарських засобів та прогнозування потреби в них населення України;
  • удосконалення системи створення, експертизи, клінічної апробації та реєстрації лікарських засобів із впровадженням елементів GLP, GCP;
  • здійснення спеціалізованої оцінки матеріалів доклінічного вивчення лікарських засобів, клінічних випробувань та їх експертиз з метою надання рекомендацій про можливість державної реєстрації (перереєстрації), а також експертизи всіх змін, які передбачається внести до реєстраційних документів протягом дії реєстраційного посвідчення;
  • здійснення нагляду за побічними діями зареєстрованих в Україні лікарських засобів та надання пропозицій органу державної реєстрації лікарських засобів про повну або тимчасову заборону їх застосування.

4. Для здійснення заходів, пов’язаних із реорганізацією Державного науково-експертного центру лікарських засобів, утворити комісію (список членів комісії додається), якій у встановленому порядку забезпечити:
4.1. Повідомлення працівників Державного науково-експертного центру лікарських засобів про його реорганізацію та їх звільнення у зв’язку з реорганізацією.
4.2. Додержання трудового законодавства щодо гарантій та компенсацій звільненим працівникам Державного науково-експертного центру лікарських засобів у зв’язку з його реорганізацією.
4.3. Проведення інвентаризації та оцінки наявного майна Державного науково-експертного центру лікарських засобів, складення передаточного акта на дату його реорганізації у формі річного звіту та передачу цього майна Державному фармакологічному центру у день підписання передаточного акта.
4.4. Здійснення заходів щодо схоронності документів Державного науково-експертного центру лікарських засобів, в тому числі його архіву, та наступної передачі їх Центру за описами із складенням акта передачі справ згідно з пунктом 3 наказу МОЗ України від 12.05.1994 р. № 67.
4.5. Повідомлення органів державної статистики та податкової інспекції про реорганізацію Державного науково-експертного центру лікарських засобів.
5. Встановити, що діяльність Центру здійснюється на госпрозрахункових засадах.
6. В. о. директора Державного науково-експертного центру лікарських засобів Стефанову О.В. підготувати проект статуту Державного фармакологічного центру МОЗ України і подати його до Міністерства до 01.03.2000 р.
7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр В.Ф. Москаленко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті