Лист від 03.04.2000 р. № 4607/7/23-3117

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 03.04.2000 р. № 4607/7/23-3117

Про використання товарно-касових книг при реалізації лікарських засобів у сільській місцевості

На численні запити суб’єктів підприємницької діяльності та органів державної податкової служби стосовно практики застосування п. 15 Переліку окремих форм діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, специфіка яких дозволяє здійснювати розрахунки зі споживачами без застосування електронних контрольно-касових апаратів з використанням товарно-касових книг, затвердженого наказом Мінекономіки України від 12.03.98 р. № 24 (у редакції наказу від 07.10.98 р. № 130, із змінами та доповненнями, внесеними наказом Мінекономіки України від 09.12.99 р. № 146), Державна податкова адміністрація України повідомляє наступне.

Пунктом 15 Переліку визначено, що розрахунки зі споживачами в аптеках, аптечних пунктах та кіосках, що розташовані в сільській місцевості, проводяться з використанням товарно-касових книг.

Відповідно до п. 7 постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.97 р. № 447 «Про впорядкування діяльності аптечних закладів та затвердження Правил роздрібної реалізації лікарських засобів» (із змінами і доповненнями) роздрібна реалізація лікарських засобів здійснюється через аптеки та їх структурні підрозділи.

За погодженням з районними державними адміністраціями роздрібна реалізація лікарських засобів може здійснюватись через фельдшерсько-акушерські пункти, що організовані в сільських населених пунктах, на підставі угод, укладених з аптекою.

Враховуючи вищевикладене, реалізація лікарських засобів через фельдшерсько-акушерські пункти, що розташовані в сільській місцевості, повинна проводитись із використанням товарно-касових книг.

Заступник Голови В.А. Копилов
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті