МОЗ пропонує зменшити кількість перевірок санітарно-епідеміологічної служби

21 Листопада 2011 4:25 Поділитися

МОЗ України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері забезпечення санітарно-епідеміологічного нагляду за ступенем ризику для здоров’я людини».

Окрім запровадження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері забезпечення санітарно-епідеміологічного нагляду, також проектом передбачено скорочення кількості періодичних перевірок санітарно-епідеміологічної служби вчетверо. При цьому діяльність підприємства з високим ступенем ризику перевірятиметься не частіше одного разу на рік, із середнім ступенем ризику – не частіше одного разу на 2 роки, а з незначним ступенем ризику – не частіше одного разу на 3 роки. Зазначимо, що аптеки, які виготовляють лікарські засоби, згідно із проектом віднесено до об’єктів державного санітарно-епідеміологічного нагляду з середнім ступенем ризику для здоров’я людини, а аптеки, що реалізують готові лікарські засоби – до об’єктів із низьким ступенем ризику.

Михайло Бродський, урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності, завізував розроблений проект постанови КМУ.

На сьогодні СЕС здійснює перевірки на підставі постанови Головного санітарного лікаря України: перевірки з періодичністю один раз в 3 місяці – для суб’єктів з високим ступенем ризику; двічі на рік – з середнім; один раз на рік – з незначним ступенем ризику.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті