Постанова КМУ від 31 серпня 2011 р. № 921

12 Грудня 2011 2:06 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 31 серпня 2011 р. № 921

«Деякі питання відшкодування суб’єктом господарювання вартості відібраних зразків нехарчової продукції та проведення їх експертизи (випробування)»

Відповідно до абзацу другого частини восьмої статті 27 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити  Порядок відшкодування суб’єктом господарювання вартості відібраних зразків нехарчової продукції та проведення  їх експертизи (випробування), що додається.

2. Пункт 1 Порядку відшкодування суб’єктом господарювання витрат, пов’язаних з проведенням експертизи (випробування) зразків продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2007  р. № 1279, доповнити абзацом такого змісту:

«Дія цього Порядку не поширюється на відшкодування суб’єктом господарювання вартості відібраних у нього зразків нехарчової продукції та проведення їх експертизи (випробування).».

Прем’єр-міністр України М. Азаров

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 31 серпня 2011 р. № 921

ПОРЯДОК

відшкодування суб’єктом господарювання

вартості відібраних зразків нехарчової продукції

та проведення їх експертизи (випробування)

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування суб’єктом господарювання вартості відібраних у нього зразків нехарчової продукції (далі – продукція) та проведення їх експертизи (випробування) (далі – експертиза) у разі, коли за результатами експертизи встановлено, що продукція є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає вимогам, встановленим технічними регламентами.

2. Орган державного ринкового нагляду в тижневий строк після ознайомлення суб’єкта господарювання з висновком експертизи, під час проведення якої встановлено, що продукція є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам, готує документи, що підтверджують вартість відібраних зразків та витрати, пов’язані з проведенням експертизи, включаючи витрати на доставку зразків продукції до місця проведення експертизи, та надсилає їх суб’єкту господарювання рекомендованим листом з повідомленням про вручення або листом з оголошеною цінністю чи вручає під розписку.

Суб’єкт господарювання в тижневий строк з моменту надходження зазначених документів відшкодовує органу державного ринкового нагляду вартість відібраних зразків та витрати, пов’язані з проведенням експертизи, шляхом перерахування коштів до державного бюджету. Суб’єкт господарювання відшкодовує вартість відібраних зразків продукції за умови оплати вартості таких зразків органом державного ринкового нагляду.

3. У разі незгоди суб’єкта господарювання з результатами експертизи орган державного ринкового нагляду проводить повторну експертизу за заявою суб’єкта, яка подається в тижневий строк після ознайомлення з висновком основної експертизи. Якщо за результатами проведення повторної експертизи встановлено, що продукція є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам, суб’єкт господарювання відшкодовує органу державного ринкового нагляду вартість відібраних зразків та витрати,  пов’язані з проведенням основної і повторної експертизи, відповідно до пункту 2 цього Порядку.

4. У разі відмови суб’єкта господарювання від відшкодування органу державного ринкового нагляду вартості відібраних зразків та витрат, пов’язаних з проведенням експертизи, зазначені кошти стягуються в судовому порядку.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті