КАРМОЛІС — ліки, створені природою

Природа подарувала нам лікарські рослини, які наділені цілющою силою.

Ще 1611 р. монахи ордену «Пресвятої діви з гори Кармель» виготовили настій із цілющих трав — настій кармелітів. Монахи дізналися про дивовижні властивості рослин, що виявляють терапевтичний ефект під час лікування багатьох, у тому числі й хронічних, захворювань. Ці знання допомогли у створенні лікарського засобу (ЛЗ) у формі крапель, який пізніше отримав назву КАРМОЛІС (Виробник Д-р А.&Л. Шмідгалл, Відень, Австрія).

До складу ЛЗ входять ментол та ефірні олії 10 лікарських рослин — тим’яну, анісу, меліси, шавлії, гвоздики, лимона, касії, лаванди, м’яти перцевої, мускату.

КАРМОЛІС — досить безпечний препарат, що має широкий спектр застосування. Краплі КАРМОЛІС чинять заспокійливу дію на нервову систему, спазмолітичну — на травну і серцево-судинну системи. У пацієнтів із захворюваннями дихальних шляхів КАРМОЛІС усуває набряк слизової оболонки, сприяє відходженню слизу й помітно полегшує дихання. При місцевому застосуванні препарату поліпшується місцеве кровопостачання: полегшується перебіг невралгії, зменшується вираженість болю у спині та суглобах. Краплі КАРМОЛІС застосовують при порушеннях травлення, нервовому напруженні та м’язовому болю. Ефективність крапель КАРМОЛІС під час лікування пацієнтів із захворюваннями дихальних шляхів зумовлена компонентами, що входять до їх складу та чинять відхаркувальну, спазмолітичну та антисептичну дію. Під час інгаляції легкі ефірні олії потрапляють до органів дихання і діють місцево. Проте у разі перорального застосування або нанесення на шкіру ефірні олії також виявляють ефект, тому що їхні компоненти абсорбуються і частково виділяються легенями. Ментол, ефірні олії тим’яну та анісу полегшують виведення слизу та посилюють його секрецію в бронхах і трахеї. Такий ефект досягається шляхом розрідження секрету та поліпшення його транспорту. Бронхоспазмолітичні властивості ментолу, ефірних олій тим’яну, анісу та гвоздики мають велике значення під час лікування респіраторних захворювань.

Під час лікування розладів травлення ефективність препарату КАРМОЛІС зумовлена його вітрогінною, спазмолітичною, антисептичною та жовчогінною дією. При застосуванні препарату поліпшуються травлення, виділення шлункового соку та моторика шлунка. Завдяки спазмолітичній, антисептичній дії та стимулювальному впливу на моторику кишечнику КАРМОЛІС сприяє виведенню газів та запобігає їх надмірному утворенню. При запальних захворюваннях травного тракту велике значення мають антисептичні властивості препарату. Завдяки стимулюванню продукування жовчі клітинами печінки та виділення її жовчним міхуром, ментол, ефірні олії лаванди, меліси та мускатного горіха чинять жовчогінну дію, що зумовлює ефективність застосування препарату КАРМОЛІС під час лікування розладів травлення. Седативні та спазмолітичні властивості ефірних олій лаванди та меліси зумовлюють застосування препарату при лікуванні пацієнтів з нервовою напруженістю.

Завдяки ментолу, ефірним оліям тим’яну, касії, лаванди, меліси та мускатного горіха КАРМОЛІС застосовують як місцевий подразнювальний засіб. Після проникнення в шкіру олії поліпшують кровотік, що проявляється відчуттям тепла та почервонінням шкіри. Таким чином, можливе симптоматичне усунення болю різного походження — ревматичний, міалгія тощо.

КАРМОЛІС приймають усередину по 10–20 крапель на шматочку цукру, в гарячому чаї або воді до 5 разів на добу при: дискомфорті в шлунку, нудоті, здутті живота та відчутті переповнення шлунка, відсутності апетиту; неспокої, дратівливості, порушеннях сну, нервовому напруженні, під час клімаксу.

Зовнішньо як розтирання при: суглобовому та м’язовому болю; ревматизмі, люмбаго, ішіасі; головному болю; шкірному свербежі та укусах комах.

Для інгаляції додають 20 крапель в окріп або чай при захворюваннях дихальних шляхів і застудних захворюваннях.

В окремих випадках краплі КАРМОЛІС застосовують при: нездужанні під час поїздок, нудоті — кілька крапель на шматочку цукру, розчинені у воді діють заспокійливо; нервовому напруженні — по 10–20 крапель на шматочку цукру або в гарячому чаї 3 рази на добу; застуді — по 10–20 крапель на шматочку цукру або в гарячому чаї до 5 разів на добу; головному болю — крім приймання всередину натерти КАРМОЛІСОМ лоб, скроні й потилицю; болю в суглобах — уражені місця щодня натирати КАРМОЛІСОМ і тримати в теплі; захворюванні дихальних шляхів — 20 крапель додати в гарячий чай, вдихати пари і по закінченні чай повільно випити; свербежі шкіри, укусах комах — ушкоджені місця злегка змочити КАРМОЛІСОМ, не натираючи.

КАРМОЛІС протипоказано застосовувати всередину у пацієнтів із захворюваннями жовчних проток, з холециститами, порушеннями функції печінки та з пептичною виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки; у дітей, тому що він містить 64% спирту; у хворих на алкоголізм, епілепсію, з церебральними порушеннями, у період вагітності і годування груддю.

Умови відпуску. Без рецепта.

Упаковка. По 20, 40 мл у скляному флаконі.

Ексклюзивний дистриб’ютор: ТОВ «Донауфарм»

04080, Київ, вул. В. Хвойки, 18/14, офіс 333

Тел.: (044) 230-60-36,

тел./факс: (044) 230-60-39

E-mail: [email protected]

&nbsp

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Розтиран

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті