ВООЗ готова надати Україні допомогу в боротьбі з туберкульозом

30 травня 2003 р. у приміщенні Міністерства охорони здоров’я України відбулася зустріч міністра охорони здоров’я України Андрія Підаєва з представниками місії ВООЗ в Україні: директором відділу технічної допомоги з питань зменшення тягаря хвороб Європейського регіонального бюро ВООЗ доктором Гулжоном Магнуссоном, директором глобальної програми «Стоп, туберкульоз» (штаб-квартира ВООЗ, Женева) доктором Маріо Равігліоне, директором Королівської Нідерландської туберкульозної асоціації, консультантом Європейського регіонального бюро ВООЗ доктором Яап Брукманс та іншими представниками місії. Основна тема зустрічі — аналіз захворюваності на туберкульоз в Україні та обговорення можливості технічної допомоги ВООЗ у посиленні й реалізації заходів щодо боротьби з цим захворюванням.

Андрій Підаєв поінформував учасників зустрічі про ситуацію щодо захворюваності на туберкульоз в Україні, відзначивши, що боротьбу з епідемією туберкульозу визнано одним із пріоритетних напрямків діяльності уряду. Приклад пильної уваги та готовності уряду до конструктивних рішень — недавні парламентські слухання на тему «Проблема туберкульозу в Україні та шляхи її вирішення». Із 2000 р. запроваджено централізовану закупівлю протитуберкульозних препаратів за рахунок Державного бюджету України. На сьогодні кожний хворий забезпечений всіма необхідними протитуберкульозними препаратами для проведення повного курсу лікування.

Доктор Гулжон Магнуссон відзначив, що проблема туберкульозу стосується не лише Європи, а й усього світу. Тому насамперед потрібно об’єднати зусилля для боротьби з епідемією. Він також повідомив, що ВООЗ готова надати Україні будь-яку можливу технічну допомогу для досягнення повного контролю за епідемією туберкульозу. З цією метою запропоновано створити спільну робочу групу з представників ВООЗ та Міністерства охорони здоров’я України. Основне завданням цієї групи — координація дій, а також пошук нових шляхів розроблення і критеріїв для подолання епідемії, обмін досвідом, співпраця у проведенні наукових та практичних досліджень.

За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров’я України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті