Парламент зробив ще один крок на шляху боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні

23 Травня 2012 10:18 Поділитися

22 травня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про виконання програм Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні (далі — Глобальний фонд). Прийняття цього документа дозволить отримати додаткові кошти від Глобального фонду для подолання епідемії СНІДу, туберкульозу в нашій країні.

Як уже зазначало наше видання, згаданим законопроектом передбачено звільнення від стягнення мита та плати за митне оформлення вантажів (товарів та/або предметів), оплачених за рахунок грантів (субгрантів). Таким чином, лікарські засоби для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, оплачені за рахунок грантів (субгрантів), можуть бути звільнені від обкладення ПДВ.

Також передбачається, що оплачені за рахунок грантів (субгрантів) товари та/або предмети, що ввозяться на митну територію України, підлягатимуть першочерговому безкоштовному декларуванню митними органами України з обов’язковим нанесенням на товаросупровідні документи, вантажні митні декларації клейма «Продаж заборонено», скріпленого печаткою митника.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті