Відродження традицій українського козацтва

14 вересня в Україні відзначають День козацтва — свято всього українського народу, свято людей, небайдужих до благородної справи розбудови української державності. У цей святковий день ми зустрілися з головою представництва компанії «Пфайзер» в  Україні Владиславом Страшним, який водночас є радником гетьмана Українського козацтва з питань охорони здоров’я, щоб поговорити з ним на  цю дещо незвичну для «Щотижневика АПТЕКА» тему.

Владислав Страшний, голова представництва компанії «Пфайзер» в  Україні

— Народ будь-якої держави пишається своїм минулим і береже свою історичну спадщину. Історія України надзвичайно багата на цікаві людські долі та великі звершення. Для того щоб наша держава була сильною, її громадяни повинні знати минуле своєї Батьківщини, зберігати та передавати своїм нащадкам споконвічні традиції та звичаї українського народу, а також історію власного роду. Я ще дитиною чув від батька багато цікавих розповідей про історію козацького роду Страшних, які передавалися у нашій сім’ї з покоління в покоління. Мій прадід по батьківській лінії був нащадком козака з міста Бахмача. Кілька років тому я відвідав батьківщину своїх пращурів, а після повернення зустрівся з представниками козачих організацій України і вирішив вступити до лав Українського козацтва — суспільної організації, яка нараховує вже приблизно 160 тисяч членів і до складу якої входить дуже багато прогресивних людей, справжніх патріотів своєї країни. Я вважаю, що відродження славних традицій українського козацтва є невід’ємною частиною відродження української державності. Представники галузі охорони здоров’я, які вже є членами Українського козацтва, беруть активну участь у цій благородній справі. Нещодавно було прийняте рішення про створення у рамках Українського козацтва медичної служби, яка зараз знаходиться на етапі формування. Як відомо, показник загальної смертності у нашій країні досить високий, а населення, особливо сільської місцевості, не має достатніх санітарних знань та можливостей вчасно отримати сучасну лікувальну і консультативну допомогу. Отже, головною метою діяльності цієї служби насамперед повинна стати організація допомоги населенню у вирішенні цих питань. Ми були б дуже раді, якби якомога більше працівників сфери охорони здоров’я — лікарів, фармацевтів, фельдшерів, медичних сестер — відгукнулися і вступили до лав Українського козацтва. Крім того, велику роль на етапі становлення української державності відіграє виховна робота з молоддю. Саме тому ми висунули ідею створення на базі одного з вищих медичних навчальних закладів Козацького медичного коледжу, який готував би висококваліфікованих спеціалістів у галузі військової медицини — представників майбутньої еліти українського суспільства. Цей задум був підтриманий міністром освіти України Василем Кремінем.

На мою думку, всебічна підтримка та активна участь у збереженні традицій минулого та у духовному розвитку нашого народу є обов’язком усіх людей, небайдужих до майбутнього України.

Олена Барсукова
Фото Євгена Чорного

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті