Парламент ухвалив закон щодо виконання програм Глобального фонду

21 Червня 2012 12:55 Поділитися

Парламент ухвалив закон щодо виконання програм Глобального фонду21 червня 2012 р. Верховна Рада України ухвалила закон «Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні». Відповідний законопроект зареєстровано за № 10121 (автор — Микола Азаров).

Цей документ визначає порядок виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією (далі — Глобальний фонд).

Зокрема встановлюється, що гранти Глобального фонду надаються з метою здійснення заходів у сфері профілактики та протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу на підставі заявки національного координатора, схваленої Глобальним фондом.

Згідно із документом, органи державної влади та місцевого самоврядування або засновані ними підприємства, установи та організації можуть виступати основними реципієнтами (субреципієнтами) грантів (субгрантів) та безоплатно одержувати від реципієнтів (субреципієнтів) послуги й майно, придбані за кошти гранту (субгранту).

Закон містить також норму, відповідно до якої отримання грантів (субгрантів) органами державної влади не є фінансовим забезпеченням діяльності системи органів виконавчої влади, що здійснюються згідно із законами України «Про джерела фінансування органів державної влади» та «Про центральні органи виконавчої влади».

Відповідно до положень закону «Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні» кошти в іноземній та національній валюті, отримані як грант (субгрант), що обліковуються на рахунках основного реципієнта (субреципієнта):

  • не підлягають арешту і примусовому списанню та/або стягненню уповноваженими на це органами;
  • використовуються виключно для цілей, визначених договором про надання гранту (субгранту), у тому числі для перерахування коштів субреципієнтам.

Встановлюється також, що грант (субгрант), отриманий органом державної влади, місцевого самоврядування або заснованим ним підприємством, установою чи організацією, спрямовується згідно із договором про надання гранту та рекомендаціями Глобального фонду на:

  • закупівлю товарів, робіт і послуг;
  • виплату заробітної плати та/або винагороди працівникам та/або особам, які залучаються до виконання програми Глобального фонду (крім державних службовців), з урахуванням податків та зборів (обов’язкових платежів), що сплачуються одночасно з виплатою заробітної плати та/або винагороди, і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що сплачується одночасно з виплатою заробітної плати;
  • компенсацію витрат, пов’язаних з відрядженням осіб, залучених до виконання договору про надання гранту (субгранту);
  • покриття адміністративних витрат, пов’язаних з виконанням договору про надання гранту (субгранту);
  • покриття інших витрат, пов’язаних з виконанням договору про надання гранту (субгранту).

Закон готується на підпис Президенту України.

За матеріалами www.portal.rada.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті