Презентація державного реєстру

26 березня 2004 р. відбулося чергове засідання Ради з питань державної реєстрації виробів медичного призначення Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення. Окрім вирішення питань щодо державної реєстрації виробів медичного призначення, учасники засідання стали свідками приємної події — презентації «Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення» (далі — Державний реєстр).

Відповідно до Порядку державної реєстрації виробів медичного призначення в Україні (Наказ МОЗ України № 229 від 26 вересня 2000 р. Державна служба формує та веде Державний реєстр, а також здійснює його видання (перевидання), розміщує його дані для ознайомлення в засобах масової інформації.

В Україні з’явилася, напевно, найбільша за обсягом книга: два томи Державного реєстру — це 2272 сторінки інформації про 3364 найменування медичної техніки і виробів медичного призначення, зареєстрованих з 1999 по 2003 р., їх назви, підприємство і країну-виробника, заявника, номер свідоцтва про державну реєстрацію, код товару згідно з українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД), відповідні додатки та іншу систематизовану інформацію.

Pasichnik.jpg (8423 bytes)

Михайло Пасічник, заступник міністра охорони здоров’я — Голова державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення

Виступаючи перед учасниками засідання, заступник міністра охорони здоров’я — Голова Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Михайло Пасічник назвав офіційне видання Державного реєстру довгоочікуваною та визначною подією, що стало можливим завдяки праці колективу укладачів — спеціалістів Державної служби. Голова Державної служби висловив подяку видавництву «Моріон» за надану технічну допомогу у створенні цього унікального видання та запевнив присутніх, що в подальшому оновлення і перевидання Державного реєстру буде здійснюватись регулярно. Окрім двотомного видання, він продемонстрував присутнім компакт-диск, на якому інформацію друкованої версії Державного реєстру подано в електронному вигляді. Завдяки наявності версії Державного реєстру на компакт-диску інформація у такому значному обсязі стає доступнішою для всіх зацікавлених осіб. М. Пасічник зазначив, що Державний реєстр стане в нагоді широкому колу фахівців — митникам, організаторам охорони здоров’я, керівникам лікувально-профілактичних закладів, підприємств-виробників та дистриб’юторів для визначення статусу того чи іншого виробу медичного призначення чи медичної техніки, адже ввозити їх на територію України, реалізовувати та використовувати в медичній практиці дозволено лише після державної реєстрації.

Михайло Пасічник також нагадав, що на офіційному сайті Державної служби — www.drugmed.gov.ua — можна отримати інформацію про зареєстровані вироби медичного призначення, яка постійно поновлюється (прим. ред.: останнє поновлення — наказ Державної служби «Про державну реєстрацію виробів медичного призначення» від 26.03.2004 р. № 101).

Микола Холоденко, фото Євгена Чорного

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті