МОЗ уточнить термін для приведення цін на препарати з пілотного проекту у відповідність із новим наказом

05 Вересня 2012 12:50 Поділитися

Відповідно до наказу МОЗ від 31.08.2012 р. № 672 затверджено Реєстр граничного рівня оптово-відпускних цін та порівняльних (референтних) цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою станом на 1 вересня 2012 року (далі – реєстр). Нагадаємо, що у оновленому реєстрі станом на 1 вересня 2012 р. рівень граничних оптово-відпускних цін за упаковку знизився майже за всіма позиціями, окрім 9, у яких така ціна залишилася незмінною.

Нині у нормативних актах, які стосуються реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, відсутня пряма норма, яка б передбачала перехідний період для суб’єктів господарювання, необхідний для приведення цін на зазначені препарати у відповідність із вимогами наказу МОЗ від 31.08.2012 р. № 672. Але у пункті 4 постанови КМУ від 25.04.2012 р. № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» визначено, що через два місяці з дня оприлюднення МОЗ граничного рівня оптово-відпускних цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою оптова торгівля ними здійснюється за цінами, що не перевищують зазначений граничний рівень (без урахування постачальницько-збутової надбавки). При цьому, у згаданій постанові КМУ МОЗ доручено за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі до 1 червня 2012 р. установити та оприлюднити граничний рівень оптово-відпускних цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Проте цей документ не містить норми, яка б передбачала оновлення реєстру 1 вересня поточного року. Звертаємо увагу читачів на те, що ця норма міститься у наказі МОЗ від 29 травня 2012 року № 394.

На даний час наказом МОЗ від 31.08.2012 р. № 672 затверджено нову редакцію реєстру. Але цей документ не містить посилання на те, що пункт 4 постанови КМУ від 25.04.2012 р. № 340 стосується нової редакції реєстру. За інформацією, що надійшла до редакції «Щотижневика АПТЕКА», МОЗ прийнято рішення щодо необхідності уточнення терміну для приведення цін на препарати з пілотного проекту у відповідність із наказом МОЗ від 31.08.2012 р. № 672 із посиланням на пункт 4 постанови КМУ від 25.04.2012 р. № 340. Найближчим часом очікується оприлюднення відповідного документу. Поки його не опубліковано торгівля препаратами з пілотного проекту здійснюється відповідно до діючих нормативних актів. Наше видання і надалі слідкуватиме за розвитком подій та своєчасно інформуватиме читачів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті