Постанова КМУ щодо затвердження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

Чинний,

опубліковано в «Урядовому кур’єрі»  від 09.10.2012 р. № 183

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 5 вересня 2012 р. № 907

Про затвердження Порядку часткового відшкодування  вартості лікарських засобів для лікування  осіб з гіпертонічною хворобою

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, що додається.

2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям подавати щомісяця до 15 числа Міністерству охорони здоров’я інформацію про хід виконання Порядку, затвердженого пунктом 1 цієї постанови, для узагальнення та подання до 20 числа Кабінетові Міністрів України.

Прем’єр-міністр України М. Азаров

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 вересня 2012 р. № 907

ПОРЯДОК
часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

1. Цей Порядок визначає механізм часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (далі — лікарські засоби) суб’єктам господарювання, які провадять господарську діяльність на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, незалежно від форми власності та підпорядкування, аптечні заклади яких розташовані в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці (далі — суб’єкти господарювання).

Часткове відшкодування вартості лікарського засобу здійснюється на рівні затвердженої МОЗ станом на 1 вересня 2012 р. референтної ціни на лікарські засоби, що зазначені в додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 р. № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» (Офіційний вісник України, 2012 р., № 32, ст. 1197).Часткове відшкодування вартості лікарського засобу здійснюється на рівні затвердженої МОЗ референтної ціни відшкодування на лікарський засіб з урахуванням граничних постачальницько-збутових та торговельних (роздрібних) надбавок, установлених пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 р. № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» (Офіційний вісник України, 2012 p., № 32, ст. 1197), але не вище фактичного розміру роздрібної ціни упаковки лікарського засобу, що відпускається аптечним закладом.

2. Відпуск лікарських засобів здійснюється суб’єктами господарювання, перелік яких визначається Міністерством охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурними підрозділами з питаньуправліннями (головними управліннями) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, на підставі рецептів на лікарські засоби (за міжнародною непатентованою назвою), виписаних закладами охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування на рецептурних бланках форми № 1 (далі — рецепти).

Рецепт діє протягом одного місяця з моменту його видачі та зберігається у суб’єкта господарювання протягом трьох років починаючи з 1 січня наступного року.

3. Суб’єкти господарювання здійснюють відпуск лікарських засобів за рецептами з оплатою споживачем різниці між фактичною роздрібною ціною, встановленою на момент придбання лікарського засобу, та референтною ціною, затвердженою МОЗ станом на 1 вересня 2012 року.

4. Суб’єкт господарювання щомісяця до 5 числаскладає реєстр відпущених лікарських засобів (далі — реєстр), в якому стосовно кожного лікарського засобу зазначаються його міжнародна непатентована та торговельна назва, дозування, форма випуску, кількість одиниць в упаковці, кількість відпущених упаковок, референтна ціна, зазначене у рецепті найменування закладу охорони здоров’я, сума, що підлягає відшкодуванню за звітний період відповідному суб’єктові господарювання.

Підписаний керівником суб’єкта господарювання реєстр подається до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, розпорядникам субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою за місцевими бюджетами, визначеним рішеннями про такі бюджети відповідно до законодавства, для відшкодування суб’єктові господарювання зазначеної в реєстрі суми протягом 15 днів з дня його отримання.

5. У поточному році часткове відшкодування вартості лікарських засобів суб’єктам господарювання здійснюється за умови подання ними реєстру відпущених лікарських засобів, оформленого належним чином, у тому числі вартості лікарських засобів, відпущених у грудні минулого року.

5. Реєстр підписується керівником суб’єкта господарювання та подається до 10 числа місяця, що настає за звітним, Міністерству охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, управлінням (головним управлінням) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.

6 Міністерство охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, управління (головні управління) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій здійснюють відшкодування суб’єктові господарювання зазначеної в реєстрі суми протягом 30 днів з дня отримання реєстру.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Николай 08.10.2012 7:16
Конечно. Жди от государства возмешение после выборов. Лучше закрыть аптеку и торговать чем угодно. Теперь на выборах фармацевты сделают свой выбор.
Володимир 08.10.2012 9:00
Спочатку відпусти ліки, а потім вам скажуть:"вибачте, а вашу аптеку облздороввідділ в перелік не включив". Ось так.
Антон 09.10.2012 9:17
А потом ждем КРУ. И последствия известны.
Карина 09.10.2012 10:58
Ничего не понятно!
карина 09.10.2012 11:16
Друзья,не ведитесь на провокацию.Необходмо с облздравами заключить договоры с указанием сумы возмещения и порядка действий каждой стороны.Иначе вам удачи не видать!
Евгений 09.10.2012 2:49
Поэтому может быть и не лезть в эту тему и морозиться от Облздравов на предмет заключения договора. Нет договора, - нет тебя в списке, - значит отпускаешь лекарства в обычном режиме. Главное чтобы списки в принудительном порядке формировать не начали.
Сергей 09.10.2012 6:55
в КМУ №907 Сказано так:"Відпуск лікарських засобів здійснюється суб’єктами господарювання, перелік яких визначається ...управліннями ... охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій". Значит не я должен бежать в облздрав за договором, а облздрав должен ВИЗНАЧИТЬ-вхожу ли я в список,потом наверное должен об этом оповестить и, наверное логично, пригласить для заключения договора . Если же сообщения нету о том, что "визначен"-включен в список, то просто имею право вести торговлю по перечню пилотного проэкта, требуя, но не сохраняя рецепт, по цене - конечно же сформированной согласно МОЗ №672. Или как то по другому?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті