VІІ Національний з’їзд фармацевтів України: підготовку розпочато!

У 2005 р. співпали в часі декілька визначних подій для фармацевтичної галузі України: 200-річчя фармацевтичної освіти у нашій країні та 200-річчя Національного фармацевтичного університету… Але, мабуть, найбільше запам’яталася інша подія — VI Національний з’їзд фармацевтів України, на якому було обговорено наболілі питання, окреслено програму дій на наступні 5 років, створено Концепцію розвитку галузі. На з’їзд прибули делегати та гості з 32 країн світу, провідні фахівці у галузі охорони здоров’я, освіти, науки, виробництва, контролю якості, аптечної мережі та спеціалізованих засобів масової інформації — всього приблизно 2000 осіб. Якщо пригадати події того часу, або почитати публікації, присвячені цьому заходу, можна зрозуміти, який шлях здолала українська фармація за минулі роки. Але найважливіше, що варто підкреслити — практично всі основні плани та завдання, озвучені у 2005 р., втілено в життя. Постановка цілей — найважливіший чинник розвитку не лише людини, але і будь-якої галузі, бізнесу, регуляторної сфери, освіти. Саме тому таке величезне значення сьогодні має ретельна підготовка до наступного форуму професіоналів фармацевтичної галузі України, який відбудеться 15–17 вересня 2010 р. у Харкові.

Шановні колеги!

Ми звертаємося до всієї 350-тисячної армії працівників фармацевтичної галузі. Незалежно від того, де ви працюєте — в аптеці чи оптовій фармацевтичній фірмі, на промисловому підприємстві чи у лабораторії з аналізу якості лікарських засобів, у дистриб’юторській компанії, у вищому навчальному закладі чи науково-дослідному інституті, у Держлікінспекції чи представництві фармацевтичної компанії, видавництві — ми впевнені, що вам не байдужа доля галузі. І ця доля — в наших руках.

Час спливає дуже швидко, і залишився всього 1 рік до початку роботи чергового, VII Національного з’їзду фармацевтів. Хочеться, щоб цей форум запам’ятався фахівцям галузі не тільки дружньою атмосферою, але й окреслив напрямки розвитку фармації у найближчий період, надав галузі нові, такі необхідні нормативні документи, що дозволять ефективно працювати в умовах сьогодення, і створять передумови для визнання України фармацевтичною державою.

Ми пам’ятаємо визначні події, які відбулися під час проведення попередніх з’їздів фармацевтів України: запровадження нашого професійного свята — Дня фармацевтичного працівника, та звання «Заслужений працівник фармації України». Давайте разом докладемо всіх можливих зусиль, щоб і VII Національний з’їзд фармацевтів України залишив яскравий слід у наших серцях та добру згадку для нащадків.

Проведення цього заходу делеговано Національному фармацевтичному університету, який ніколи не залишався осторонь проблем фармацевтичної галузі. Нині створено робочий оргкомітет з’їзду із представників університету, розпочато розробку алгоритму проведення з’їзду, його символіки та логотипу. Ми відкриті для співпраці і впевнені — для того, щоб робота була плідною, необхідно докласти великих зусиль усім. Організація такого масштабного заходу складається з багатьох моментів, що вимагають праці колективу фахівців.

Нині вчені університету працюють над новими виданнями, ведеться робота щодо запрошення гостей з-за кордону, опрацьовується програма пленарних засідань. Запрошуємо вас, шановні колеги, приєднатися до цієї роботи.

Шановні керівники установ та підприємств галузі, просимо вас залучити до співпраці з організаційним комітетом найбільш активних та небайдужих представників колективів. Ми чекаємо на пропозиції щодо інформаційних видань, які прикрасили б вашу книжкову полицю та стали корисними у щоденній роботі. Просимо вас окреслити ті питання, які хотілося б обговорити під час з’їзду.

«Щотижневик АПТЕКА» — постійний учасник усіх подій у фармацевтичній галузі — продовжує рубрику «До VII Національного з’їзду фармацевтів Україну», мета якої — висвітлити найактуальніші проблеми нашої галузі, знайти шляхи їх вирішення, донести до фармацевтичної громади всі пропозиції стосовно проведення з’їзду.

Запрошуємо вас, шановні колеги, до активного спілкування напередодні нашого фармацевтичного форуму. Впевнені, що загальними зусиллями ми допоможемо нашій галузі впевнено крокувати вперед, мати оновлену нормативу базу, цивілізований фармацевтичний ринок, високопрофесійну команду виробників, науковців, освітян.

З повагою, В. Черних, ректор Національного фармацевтичного університету

З приводу організації та проведення з’їзду звертайтеся в оргкомітет: Харків, Національний фармацевтичний університет, тел.: (57) 758-82-01 — Котвіцька Алла Анатоліївна, проректор по навчально-педагогічній роботі, e-mail: [email protected] E-mail з’їзду: [email protected]

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті