Звернення Василя Князевича, Міністра охорони здоров’я України, до політикуму

03 Листопада 2009 1:27 Поділитися

Вельмишановні панове!

Як міністр охорони здоров’я України, лікар та громадянин звертаюся до вас із проханням і закликом утриматися найближчим часом від нагнітання ситуації у державі, створення панічних настроїв та розповсюдження непрофесійних медичних рекомендацій у засобах масової інформації.

Сьогодні держава стоїть перед серйозними випробовуваннями. Епідемія грипу A (H1N1), яка сягла території нашої держави, вимагає фахових, скоординованих дій усіх гілок влади. Натомість події останніх днів засвідчили, що складна ситуація використовується опонентами виключно для політичної боротьби та неконструктивної критики.

Звинувачення міністерства у нібито фінансових зловживаннях я розцінюю як спробу паралізувати діяльність фахівців МОЗ, від яких сьогодні залежить координація дій по боротьбі з епідемією грипу. Як міністр охорони здоров’я обіцяю сприяти всім перевіркам, розслідуванням, притягненню винних до відповідальності, але після того як епідемію грипу в країні буде подолано.

Крім того, прошу політиків, навіть тих хто, має медичну освіту, утриматися від коментарів та порад з телеекранів щодо епідемії грипу A (H1N1). Адже політична риторика навколо медичної теми спонукає журналістів звертатися до МОЗ за коментарями. Це, в свою чергу, забирає дорогоцінний час на спростування нісенітниць та роз’яснення вузькоспеціалізованих медичних тем.

Панове політики, кожен має займатися своєю справою! Бережіть дорогоцінний час медиків, вони рятують життя наших співвітчизників!

Дякую за розуміння!

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті