АМКУ виявив порушників на фармацевтичному ринку

05 Листопада 2009 1:52 Поділитися

АМКУ виявив порушників на фармацевтичному ринкуАнтимонопольний комітет Украї­ни (АМКУ) порушив і розслідує низку справ за фактами безпідставного завищення цін щодо виробників, постачальників і реалізаторів препаратів «грипової» групи та виробів медичного призначення. Про хід розслідувань станом на 4 листопада під часпрес-конференції доповів Олександр Мельниченко, в.о. голови АМКУ.

Він зазначив, що за попередніми результатами розслідувань встановлено випадки завищення цін, зокрема, на Арбідол, Амізон, Аміксин, оксалінову мазь, марлеві маски та медичні рукавички.

У зв’язку з цим АМКУ висунув вимогу до учасників ринку — знизити ціни до економічно обґрунтованого рівня. Зокрема, 244 такі вимоги адресувалися фармацевтичним підприємствам Вінницької, 38 — Київської, 47 — Черкаської областей, 34 — АР Крим.

Зі слів О. Мельниченка, за фактами завищення цін органами АМКУ порушено десятки справ по всій Україні. Імена порушників уже відомі, але розголосу не підлягают­ь з метою забезпечення збирання доказів і прийнят­тя відповідних рішень. Інформацію буде оприлюднено, коли на порушників накладатимуться конкуренційно-фінансові санкції.

Як повідомив О. Мельниченко, у деяких регіонах почалося зниження цін на окремі препарати, що застосовуються для профілактики і лікування ГРВІ та грипу. Так, наприклад, у Чернівецькій обл. ціну на оксалінову мазь знижено на 43%, на Афлубін — на 2,6%. Таку роботу органи АМКУ проводять по всій країні.

О. Мельниченко зауважив, що АМКУ досягнув домовленості зі Службою безпеки України щодо проведення спільних перевірок великих оптових фармкомпаній. Сформовані слідчі групи збиратимуть у цей час докази для прийняття відповідних рішень.

Для проведення оперативних розслідувань на фармацевтичному ринку і захисту прав українських споживачів АМКУ задія­в фактично всіх працівників. О. Мельченко нагадав, що органи АМКУ уповноважені накладати на порушників конкуренційного законодавства штраф у розмірі до 10% річного обороту.

За матеріалами www.amc.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті