Відповіді органів виконавчої влади на запити ГО «Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області»

19 Грудня 2012 12:21 Поділитися

Пропонуємо увазі читачів відповідь Державної служби України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба України) на запит Громадської організації (ГО) «Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області» щодо кількості:

  • проведених у 2012 р. позапланових перевірок суб’єктів господарювання Дніпропетровської обл. на предмет виявлення у них неякісних, фальсифікованих, незареєстрованих лікарських засобів та на предмет виконання суб’єктами господарювання розпоряджень Держлікслужби України щодо заборони реалізації неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів;
  • виявлених фактів реалізації суб’єктами господарювання таких ліків та невиконання ними розпоряджень Держлікслужби України, а також виявлених фактів відсутності супровідної документації (накладних та сертифікатів) у суб’єктів господарювання.

Також на запит ГО «Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області» Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва надала інформацію стосовно кількості скарг (апеляцій), поданих суб’єктами господарювання до Експертно-апеляційної ради, на рішення Держлікслужби України в частині анулювання ліцензій на право провадження господарської діяльності з роздрібної та оптової торгівлі препаратами.

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

(Держлікслужба України)

Громадська організація«Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області»

Державна служба України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба України) опрацювала запит на отримання публічної інформації Громадської організації «Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області» від 07.12.2012 р. № 25 та повідомляє наступне.

  • протягом 2012 р. (станом на 01.12.2012 р.) Державною службою з лікарських засобів у Дніпропетровській області було проведено 88 позапланових перевірок на предмет виявлення в них неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів, із них: 72 перевірки юридичних осіб та 16 — фізичних осіб — підприємців;
  • протягом 2012 р. (станом на 01.12.2012 р.) Державною службою з лікарських засобів у Дніпропетровській області під час планових та позапланових перевірок виявлено факти реалізації неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів у 81 місці провадження діяльності, із них: 57 — у юридичних осіб та 24 — у фізичних осіб — підприємців;
  • протягом 2012 р. (станом на 01.12.2012 р.) Державною службою з лікарських засобів у Дніпропетровській області проведено 41 позапланову перевірку на предмет виконання суб’єктами господарювання розпоряджень Держлікслужби України щодо заборони реалізації неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів, із них: 19 перевірок юридичних осіб та 22 — фізичних осіб — підприємців;
  • протягом 2012 р. (станом на 01.12.2012 р.) Державною службою з лікарських засобів у Дніпропетровській області під час планових та позапланових перевірок виявлено факти невиконання суб’єктами господарювання розпоряджень Держлікслужби України щодо заборони реалізації неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів у 81 місці провадження діяльності, із них: 57 юридичними особами та 24 — фізичними особами — підприємцями;
  • протягом 2012 р. (станом на 01.12.2012 р.) Державною службою з лікарських засобів у Дніпропетровській області не виявлено фактів відсутності супровідної документації (накладних та сертифікатів) у суб’єктів господарювання.

Водночас зазначаємо, що інформація надана з урахуванням залучення правоохоронними органами спеціалістів Державної служби з лікарських засобів у Дніпропетровській області для проведення комплексних перевірок суб’єктів господарювання області, які займаються виготовленням препаратів в умовах аптеки, оптовою та роздрібною торгівлею ліками, а також медичною практикою щодо дотримання законодавства України про лікарські засоби.

А.Д. Захараш,
заступник голови Держлікслужби України

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА

Громадська організація «Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області»

Про надання інформації

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (далі — Держпідприємництва України) в межах своєї компетенції розглянула запит на отримання публічної інформації Громадської організації «Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області» від 07.12.2012 р. № 26 та повідомляє про наступне.

Станом на 01.12.2012 р. при Держпідприємництва України відбулося 9 засідань Експертно-апеляційної ради, до якої було подано 162 скарги (апеляції) суб’єктів господарювання на рішення Державної служби України з лікарських засобів в частині анулювання ліцензій на право провадження господарської діяльності з роздрібної та оптової торгівлі лікарськими засобами, з них 99 було задоволено, за 58 відмовлено в задоволенні, 5 знято з розгляду.

О.Л. Шейко,
заступник голови Держпідприємництва України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

карина 19.12.2012 1:44
не понятно для чего опубликована эта статья? учитывая,что в Днепропетровске руководители службы под следствием
Ася 19.12.2012 11:13
Для того чтобы мы все поняли что не только ФОПЫ А В БОЛЬШИНСТВЕ СВОЕМ - ЮРИДИЧЕСКИЕ ЛИЦА НАРУШАЮТ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВО.А поэтому говорить о том что нужно вносить изменения в Налоговый кодекс и прижимать ФОПов , по меньшей мерне, не корректрно, если не сказать не профессионально. А показатель об анулированых лицензиях говорит о том что или проверки проводятся не совсем качественно, или о том, что комиссия анулирует лицензии безосновательно, если 99 жалоб на ее решения удовлетворены. И причем здесь руководители службы. Показан единичный случай. А ведь такие цыфры могут быть и в других областях. Просто Днепропетровская асоциация написала об этом и молодцы. Они показывают реальную роботу службы.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті