Парламент може подолати вето Президента

16 Листопада 2009 5:30 Поділитися

Парламент може подолати вето Президента12.11.2009 р. під час робочої поїздки до Житомир­ської обл. Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко наголосила на своїй впевненості у тому, що Верховна Рада подолає вето Президента на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» (реєстраційний № 5301), у якому, зокрема, йдеться про виділення 1 млрд грн. на проведення протиепідемічних заходів. Ю. Тимошенко зазначила, що було проведено консультації з усіма фракціями у парламенті.

Нагадаємо, що цей законопроект було прийнято Верховною Радою України абсолютною більшістю голосів. Президент ветував закон, мотивуючи свої дії тим, що його не влаштовують джерела фінансування. Ю. Тимошенко наголосила на тому, що виділені кошти відносяться до обігу Національного банку України і не є емісійними.

Тим часом, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час бесіди із журналістами, яка відбулася 14.11.2009 р. у Черкасах під час робочої поїздки спікера, дав позитивний прогноз щодо можливості подолання президентського вето на Закон України «Про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення», який було ухвалено 20.10.2009 р. На думку В. Литвина, це можливо у разі розгляду згаданого питання профільним комітетом та внесення на розгляд сесійної зали. Керівник парламенту висловив думку, що в іншому випадку Україна повинна закуповувати життєво необхідні лікарські засоби за державний кошт.

За матеріалами www.kmu.gov.ua;
rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті