Уряд до кінця тижня врегулює організаційні питання щодо створення мережі державних аптек

16 Листопада 2009 5:48 Поділитися

Уряд до кінця тижня врегулює організаційні питання щодо створення мережі державних аптекУряд найближчими днями вирішить всі організаційні питання щодо створення в Україні мережі державних аптек. Про це Юлія Тимошенко заявила під час наради у Хмельницькій обласній раді стосовно вжиття невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції, а також щодо виконання відповідних рішень КМУ. За її словами, аптеки повинні не тільки продавати готові препарати, але й самостійно виготовляти деякі з них.

Прем’єр-міністр нагадала, що 11 листопада 2009 р. Уряд ухвалив рішення про створення в Україні мережі державних аптек у державних і комунальних медичних закладах. Ю. Тимошенко зазначила, що аптеки мають бути відкриті при всіх державних медичних закладах країни. Глава Уряду також переконана у тому, що сильні антивірусні препарати та антибіотики повинні реалізовуватися в аптеках лише за рецептом.

Крім того, під час наради Ю. Тимошенко підкреслила, що в Україні необхідно створити Державний реєстр медичних препаратів із зазначенням фіксованих оптових цін на них для того, щоб не допустити спекуляцій.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті