Україна отримає чергову партію Таміфлю

16 Листопада 2009 6:04 Поділитися

Україна отримає чергову партію ТаміфлюЯк повідомляє Управління у зв’язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ, 17 листопада до нашої країни надійде чергова партія антивірусного лікарського засобу Tamiflu/Таміфлю (озельтамівір). Про це доповіла Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час наради стосовно вжиття невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції на Хмельниччині, а також щодо виконання відповідних рішень КМУ.

Ю. Тимошенко зазначила, що уряд не припиняє закуповувати медикаменти та якісне медичне обладнання з метою протистояння всім викликам епідемії. Вона зазначила, що препарату Tamiflu/Таміфлю, чергова партія якого у кількості 200–300 тис. упаковок надійде до України, вистачить для лікування хворих до кінця епідемії грипу.

Прем’єр-міністр також зауважила, що кожен лікувальний заклад повинен мати запас лікарських засобів, а також нагадала, що уряд затвердив відповідний перелік таких лікарських засобів і постійно контролюватиме це питання. За словами Ю. Тимошенко, не припиняється робота уряду щодо переоснащення медичних закладів якісним обладнанням, зокрема, рентген-апаратами, бронхоскопами і апаратами для штучної вентиляції легень. Глава уряду повідомила, що до кінця тижня до України надійде 3,5 тис. високоякісно обладнаних автомобілів швидкої допомоги і приблизно 1 тис. реанімобілів.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті