Європейська Бізнес Асоціація наполягає на недопущенні повторного прийняття Закону щодо мораторію на підвищення цін на лікарські засоби

20 Листопада 2009 6:51 Поділитися

Європейська Бізнес Асоціація наполягає на недопущенні повторного прийняття Закону щодо мораторію на підвищення цін на лікарські засобиЄвропейська Бізнес Асоціація звернулася до голів депутатських фракцій у Парламенті України з проханням не допустити повторного прийняття у Верховній Раді України Закону України «Про мораторій на підвищення цін та тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення» (реєстраційний номер проекту 3426), який було прийнято Верховною Радою України 20 жовтня 2009 року та заветовано Президентом України 13 листопада 2009 року.

Анна Дерев’янко, Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації: «Даний Закон не лише не вирішує нагальних соціальних проблем, а й може призвести до кризової ситуації на фармацевтичному ринку. Беручи до уваги загрози, які потенційно може нести зазначений Закон для стабільного функціонування системи забезпечення населення України лікарськими засобами та, передбачуючи критичні наслідки впровадження даного регулювання для пацієнтів та учасників ринку, Європейська Бізнес Асоціація сподівається, що народні депутати України не допустять повторного прийняття Закону стосовно мораторію на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення».

Крім того, необхідно зазначити, що заходи, передбачені Законом, суперечать положенням статті 3 Закону України «Про ціни та ціноутворення» від 3 грудня 1990 року № 507-XII у частинах створення необхідних економічних гарантій для іноземних операторів на фармацевтичному ринку та орієнтації цін внутрішнього ринку на рівень світового ринку, положенням статті 11 у частині здійснення імпортних операцій за цінами, що формуються відповідно до цін світового ринку і регулюються Кабінетом Міністрів України.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до Олени Карчової, менеджера з PR та комунікацій Європейської Бізнес Асоціації за телефонами +38 (044) 496-06-01, 050 415-75-95, або по e-mail: [email protected].

ІНФОРМАЦІЙНА  ДОВІДКА:

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) – неприбуткова організація, що об’єднує близько 750 іноземних та вітчизняних компаній, які працюють на Україні. Сьогодні Асоціація є провідною організацією міжнародного бізнесу в Україні. Європейська Бізнес Асоціація була створена в 1999 році. Ініціатором створення Європейської Бізнес Асоціації була Європейська Комісія, яка зацікавлена в підтримці європейського бізнесу на Україні та налагодженні двосторонніх зв’язків Україна-ЄС. Беручи до уваги пріоритети України щодо інтеграції в Європейський Союз, основною метою діяльності Асоціації є налагодження стосунків європейського бізнесу з представниками влади в Україні для співпраці щодо створення сприятливих умов ведення бізнесу та залучення прямих  іноземних  інвестицій в економіку України. Детальна інформація на сайті www.eba.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*