АМКУ оштрафував донецьких порушників антимонопольного законодавства

01 Грудня 2009 3:01 Поділитися

АМКУ оштрафував донецьких порушників антимонопольного законодавстваАнтимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 30 тис. грн. донецьке комунальне підприємство (КП) «Фармація» за зловживання монопольним становищем. Засідання адміністративної колегії АМКУ, на якому прийнято це рішення, провів у Донецьку Олександр Мельниченко, в.о. голови цього комітету.

Як встановив АМКУ, донецьке КП «Фармація», зловживаючи монопольним становищем, реалізовувало лікарські засоби за завищеними цінами. Зокрема, торговельна надбавка підприємства на Промедол, Омнопон, Феназепам, Фентаніл, Сибазон та Бупренорфін у різні періоди 2008 та 2009 р. коливалася у межах 90–130%. Це значно перевищувало торговельну надбавку на інші препарати, які також реалізовувало підприємство, та торговельні надбавки інших суб’єктів цього ринку. Крім того, донецьке КП «Фармація» реалізовувало лікувальним закладам однакові лікарські засоби за різними цінами без виправданих на те причин, що також визнано зловживанням монопольним становищем.

У ході розгляду справи донецьке КП «Фармація» визнало порушення та зменшило розмір торговельної надбавки на зазначені препарати на 60%. На засіданні адміністративної колегії АМКУ уповноважний представник підприємства зобов’язався сплатити штраф до Державного бюджету.

Основні напрямками діяльності донецького КП «Фармація» — оптова та роздрібна реалізація медичних, лікарських, лікувально-косметичних та санітарно-гігієнічних засобів. До складу підприємства входять 37 аптек, розташованих у Донецьку та області.

Крім того, АМКУ оштрафував ТОВ «Чорнобиль-Допомога» на 100 тис. грн. за завищення цін на лікарські засоби «протигрипозної» групи. Зокрема, ТОВ «Чорнобиль-Допомога» реалізовувало Афлубін та Анаферон за економічно необґрунтованими цінами. Зловживаючи монопольним становищем, підприємство підвищило роздрібні ціни на зазначені препарати у період пандемії грипу непропорційно до підвищення закупівельних цін.

За матеріалами www.amc.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті