Влада очікує розширення номенклатури вітчизняних препаратів на 20% та зниження їх вартості на 10%

28 Лютого 2013 11:13 Поділитися

27 лютого 2013 р. під час розширеного засідання КМУ за участю Президента Украї­ни Віктора Януковича виступила Раїса Богатирьова, міністр охорони здоров’я. Вона зазначила, що велика увага профільного міністерства приділяється вітчизняній фармацевтичній галузі, зокрема створенню належних нормативно-правових та економічних умов її розвитку.

Р. Богатирьова акцентувала увагу на тому, що передбачено впровадження 38 європейських регламентів і директив для створення системи гарантування якості лікарських засобів та їхньої безпеки. За рахунок розробки механізмів трансферту технології виробництва вакцин, препаратів для лікування СНІДу та онкологічних захворювань планується залучати новітні технології в фармації, розширити номенклатуру вітчизняних ліків на 20% та знизити їх вартість на 10%. Це дозволить розпочати в Україні виробництво тих препаратів, які сьогодні імпортуються.

За словами міністра охорони здоров’я, новий європейський механізм контролю за ціноутворенням на лікарські засоби для лікування гіпертонічної хвороби, який впроваджується в нашій країні з минулого року, буде розповсюджуватися й на препарати від інших захворювань. В рамках медичної реформи також передбачено широке впровадження сучасних технологій діагностики та лікування, використання новітнього обладнання та приладів. Р. Богатирьова звернула увагу присутніх на те, що Прем’єр-міністр України Микола Азаров наголосив на необхідності створення нових приладів для діагностики і лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, онкологічною патологією. За її словами, це тільки початок. З 2013 р. реалізуватиметься стратегія імпортозаміщення. Крім того, планується створення безпечної служби крові та сучасного банку крові.

Велика увага також приділяється недопущенню надходження на внутрішній ринок виробів медичного призначення, що не відповідають вимогам безпеки, впровадженню ефективної системи ринкового нагляду за цією продукцією.

За матеріалами www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті