Звернення МОЗ України до вітчизняних та іноземних фармацевтичних  компаній-виробників

14 Грудня 2009 4:10 Поділитися

Звернення МОЗ України до вітчизняних та іноземних фармацевтичних   компаній-виробниківМОЗ України звернулося до вітчизняних та іноземних фармацевтичних компаній, які виробляють антиретровірусні препарати, з проханням надати відповідну інформацію, що дозволила б закуповувати зазначені лікарські засоби безпосередньо у виробника. Це стало можливим завдяки протокольному рішенню наради «З питань підготовки нового механізму закупівель антиретровірусних препаратів для лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД за кошти державного бюджету». 26.10.2009 р. ухвалено рішення щодо здійснення закупівлі антиретровірусних препаратів безпосередньо у виробника та постачання їх в Україну на умовах СIР (Carriage and Insurance Paid Тo — перевезення/фрахт і страхування сплачені) для іноземних виробників.

Наводимо повний текст листа МОЗ Украї­ни від 11.12.2009 р. № 22.01/09-2735, який направлено вітчизняним виробникам та представництвам іноземних фармацевтичних компаній в Україні:

«З метою удосконалення нормативно-правового регулювання системи закупівель товарів, робіт та послуг за кошти Державного бюджету та недержавні кошти в Україні, відповідно до п. 12 положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.11.2006 р. № 1542, Міністерством охорони здоров’я створена та працює міжвідомча робоча група з питань удосконалення системи закупівель товарів, робіт та послуг у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, склад якої затверджено наказом МОЗ від 30.12.2008 р. № 827, до якої увійшли представники цент­ральних органів виконавчої влади та неурядових організацій. Згідно з протокольним рішенням наради «З питань підготовки нового механізму закупівель антиретровірусних препаратів для лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД за кошти державного бюджету», яка була проведена в МОЗ 26.10.2009 р., було вирішено здійснити закупівлю антиретровірусних препаратів у виробника.

Враховуючи зазначене, просимо вас для подальшої роботи групи та прийняття управлінських рішень надати інформацію стосовно переліку антиретровірусних препаратів, які виробляються вашою фірмою та зареєстровані на території України, їх цін та можливих поставок цих препаратів у 2010 р. для безпосередньої закупівлі цих препаратів за кошти Державного бюджету у виробника на умовах державного замовлення»

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті