ЄБА: Про безпеку клінічних досліджень в Україні

18 Березня 2013 4:47 Поділитися

Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації (далі – ЄБА), які представляють провідні міжнародні компанії та займаються проведенням клінічних досліджень в Україні, вкрай занепокоєні інтерпретацією ситуації навколо клінічних випробувань, яка стала результатом звернення групи народних депутатів від 11 березня 2013 року до високопосадовців.

Вважаємо, що інформація, зазначена у повідомленні у якості «фактів», має бути ретельно перевірена, аби уникнути можливих безпідставних звинувачень, які можуть коштувати репутації медичним установам та їх працівникам, і які, в цілому, не сприяють розвитку цієї важливої для пацієнтів України сфери.

Тому, Асоціація, безперечно, підтримує ініціативу Міністерства охорони здоров’я України стосовно необхідності перевірки можливих порушень відповідною спеціальною комісією.

Варто зауважити, що проведення клінічних випробувань в Україні жорстко регламентується наказом МОЗ України № 690 від 23 вересня 2009 року «Про затвердження Порядку проведення клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань і Типового положення про комісії з питань етики». Відповідність клінічних випробувань нормам законодавства та наявність порушень в ході досліджень вже перевірялася МОЗ України, і жодне порушення не було зафіксоване.

Також, на нашу думку, в Україні суспільство не є достатньо поінформоване про клінічні дослідження та ту користь, яку безперечно, вони приносять країні, адже дають тяжкохворим можливість отримати безкоштовно сучасне високопрофесійне лікування якісними інноваційними лікарськими засобами, що, зважаючи на критичну ситуацію в системі медичного обслуговування та низьку платіжну спроможність більшості українців, є вкрай важливим.

Вважаємо, що відповідальні органи державної влади спільно з усіма зацікавленими сторонами мають докласти зусиль, аби сприяти коректному висвітленню питання проведення клінічних випробувань в Україні та недопущенню викривлення фактів. Мові ж про будь-які факти порушень має передувати експертна перевірка та отримання всіх відповідних підтверджень.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до Юлії Гоцик, Керівника департаменту комунікацій Європейської Бізнес Асоціації, за телефоном +38 (044) 496-06-01 або по e-mail: [email protected].

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА:

ЄБА – неприбуткова організація, що об’єднує понад 950 іноземних та вітчизняних компаній, які працюють в Україні. Сьогодні Асоціація є провідною організацією міжнародного бізнесу в Україні. ЄБА була створена в 1999 році. Ініціатором її створення була Європейська Комісія, яка зацікавлена в підтримці європейського бізнесу на Україні та налагодженні двосторонніх зв’язків Україна–ЄС. Беручи до уваги пріоритети України щодо інтеграції в Європейський Союз, основною метою діяльності Асоціації є налагодження стосунків європейського  бізнесу з представниками влади в Україні для співпраці щодо створення сприятливих умов ведення бізнесу та залучення прямих  іноземних  інвестицій в економіку України.

Пріоритетними завданнями ЄБА на 2013 рік є: зменшення перешкод для інвестування, підтримка різних механізмів, які сприяють економічній інтеграції до ЄС та сприяння позиціонуванню України як країни привабливої для інвестицій та ділового партнерства.

За матеріалами прес-релізу ЄБА

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті