Ю. Тимошенко обіцяє реформувати систему охорони здоров’я

21 Грудня 2009 5:00 Поділитися

Ю. Тимошенко обіцяє реформувати систему охорони здоров’я21.12.2009 р. під час спілкування з викладачами та студентами Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила про започаткування урядом нової системи охорони здоров’я. Вона зазначила, що КМУ разом із фахівцями галузі напрацював комплексний пакет документів щодо реформування системи охорони здоров’я, починаючи зі страхової медицини і завершуючи системою профілактики та реабілітації. Прем’єр-міністр повідомила, що ці напрацювання будуть узгоджені з працівниками медичних закладів та страхових установ.

Ю. Тимошенко також зазначила, що уряд планує забезпечити правильну систему фінансування медицини. За її словами, така фінансова модель передбачатиме, що за рахунок зменшення податків роботодавці купуватимуть медичні страховки для своїх працівників, в той же час малозабезпечені верстви населення отримуватимуть страховку за рахунок держави (частково або повністю — залежно від рівня доходів). Глава уряду підкреслила, що комбінація доходів окремої людини, коштів підприємств і Державного бюджету дасть можливість побудувати нову систему фінансування, яка ляже в основу нової медицини.

Ю. Тимошенко додала, що у нашій державі також вимагає оптимізації мережа лікувально-профілактичних та лікувально-оздоровчих закладів, незважаючи на те що Україна має високопрофесійний та освічений медичний персонал. За її словами, останнє відзначила і місія ВООЗ, коли перебувала у західних областях під час епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ). Представники ВООЗ відмітили високий рівень професіоналізму українських медичних працівників, а також турботливе ставлення медичного персоналу до хворих. Глава уряду додала, що після ознайомлення ВООЗ із методами лікування грипу та ГРВІ в Україні досвід нашої держави буде поширено у країнах, де є ознаки захворювання на грип А (H1N1).

Прем’єр-міністр нагадала, що під час епідемії грипу уряд уклав із такими країнами, як США, Канада та Австрія масштабні угоди на закупівлю найкращої медичної техніки під державні гарантії.

Під час цієї зустрічі Ю. Тимошенко також вручила відзнаки уряду найкращим працівникам та студентам університету. Прем’єр-міністр особливо відзначила сумлінну працю Леоніда Ковальчука, ректора Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, та нагородила його Почесною грамотою КМУ. Також за вагомий внесок у розвиток медицини, освіти і модернізацію системи охорони здоров’я Ю. Тимошенко присвоєно звання почесного професора Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті