У січні буде представлена концепція реформування галузі охорони здоров’я

25 Грудня 2009 1:19 Поділитися

У січні буде представлена концепція реформування галузі охорони здоров’я24 грудня 2009 р. Президент України Віктор Ющенко взяв участь у відкритті після реконструкції консультативної поліклініки Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова. Він назвав цю подію ще одним свідченням ефективної європейської інтеграції України, адже йдеться про організацію медицини, орієнтованої насамперед на надання первинної допомоги людині.

Загалом В. Ющенко відзначив позитивні здобутки української медицини за останні 5 років. За його словами, за цей період фінансування галузі було збільшено у 5 разів, крім того, підвищилися показники народжуваності, а смертності, навпаки, — знизилися.

Президент ще раз наголосив, що Україні потрібна ефективна медична реформа. «Ми повинні провести глибинне реформування медицини», — зазначив В. Ющенко. Він повідомив, що 12 січня 2010 р. за його дорученням міністр охорони здоров’я виступить із національною доповіддю щодо початку ключових реформ у галузі.

Президент підкреслив, що необхідно оптимізувати витрату фінансів, які йдуть на медицину: «Щоб ми не витрачали 40% коштів, які жодного відношення не мають до охорони здоров’я».

За матеріалами www.president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті